Acasă Politic Liberalii nu se simt obligati sa voteze bugetul

Liberalii nu se simt obligati sa voteze bugetul

DISTRIBUIȚI

Seful PNL, Valeriu Stoica, a raspuns, joi, seara tiradei premierului din aceeasi zi, ramanand insa pe aceleasi pozitii de forta fata de prelungirea automata – o data cu acordul politic referitor la modificarea Constitutiei – a protocolului general de colaborare semnat la investirea Cabinetului Nastase.

Intuind pericolul ruperii protocolului mare, pedeseristii au incercat sa-i -lege- pe liberali prin documentul referitor la revizuirea Legii fundamentale, preconizata pentru mai 2001. Aceasta prelungire a bunavointei liberale, care au luptat pentru un alt fel de opozitie, este insa inacceptabila in viziunea liderului PNL. Valeriu Stoica a precizat ca -protocolul din decembrie nu e un protocol de guvernare- intre PNL si PDSR, astfel incat liberalii nu au de ce sa traga ponoasele guvernarii. El a denuntat comportamentul paternalist al PDSR, amintind exponentilor puteri ca se afla intr-un guvern minoritar cata vreme nu pregatesc -o alianta cu PRM-. Valeriu Stoica respinge tendinta puterii de a folosi votul PNL asupra Legii bugetului ca pe -o floare la butoniera Guvernului-. Asimilarea cu o motiune de cenzura a votului negativ pe buget este o idee extravaganta, intrucat – dupa cum apreciaza presedintele PNL – legea poate trece si fara sprijinul PNL. Astfel, Valeriu Stoica a respins punct cu punct – precizand ca nu va continua razboiul declaratiilor initiat de PDSR – capetele de acuzare din sarja premierului. El a intors impotriva lui Nastase declaratia acestuia conform careia modificarea Constitutiei nu este o prioritate nationala, ci o problema a PNL. Schimbul de focuri la varful celor doua partide anunta, astfel, sfarsitul perioadei de gratie instituite intre liberali si pedeseristi la momentul investirii Guvernului.

Mirela Iamandi


CASETA

Casnicia PDSR – UDMR merge ca pe roate

Marko Bela, presedintele UDMR, s-a aratat satisfacut de transpunerea in practica a prevederilor din -contractul prenuptial- cu PDSR. El nu a uitat sa accentueze faptul ca partidul de guvernamant a sustinut adoptarea Legii administratiei publice locale, -indeplinind astfel unul dintre criteriile de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana-. Marko Bela a anuntat ca urmatorul punct din protocol asupra caruia UDMR va insista se refera la restituirea bunurilor bisericesti. Liderul UDMR a aratat ca multumirea deplina a Uniunii in legatura cu activitatea partidului condus de Adrian Nastase a fost umbrita de faptul ca nu s-a reusit suprimarea totala a retoricii nationaliste din PDSR, facand astfel aluzii la unele declaratii ale senatorilor Adrian Paunescu si George Pruteanu.

Oana Dobre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.