Acasă Politic Lingăul din fruntea Radio România l-a pus speaker la o conferință internațională...

Lingăul din fruntea Radio România l-a pus speaker la o conferință internațională pe Liviu Dragnea. Jurnaliștii protestează

DISTRIBUIȚI

„Jurnaliștii și managerii din Radio România vor denunța, atât pe plan intern, cât și international, murdărirea celei mai importante conferințe internationale de media – PBI 2017, prin invitarea președintelui PSD, Liviu Dragnea ca vorbitor în deschiderea reuniunii de la Sinaia. Pentru a demonstra conducerii de partid realizările mărețe care nu îi aparțin, directorul general interimar al Radio România, Georgică Severin, l-a invitat pe șeful său de partid, Liviu Dragnea, să vorbească în deschiderea conferinței de la Sinaia.”, se arată într-o scrisoare deschisă a unui grup de jurnaliști din RRA.

„Ne vom adresa tuturor participanților internationali pentru a-i avertiza cu privire la politizarea absolut nepermisă a uneia dintre cele mai mari conferințe de media din lume.

Primul vorbitor al Conferinței PBI de la Sinaia este președintele PSD, Liviu Dragnea, un om care nu are nicio calitate pentru a deschide prestigioasa conferință. De altfel, alături de șefii celor mai importante medii din lume, vor vorbi trei PSD-iști – Liviu Dragnea, Georgică Severin și Dan Preda, directorul Radio România Actualități, cel mai pesedizat post din Radio România.

Practica lui Georgică Severin de a pune la picioarele partidului o instituție cu istorie și prestigie este un fapt fără precedent în trecutul de 90 de ani ai Radio România.

Sindicatele și jurnaliștii au denunțat în ultima vreme abuzurile și pesedizarea totală a Radio România de către Georgică Severin prin murdărirea celor mai importante brenduri ale SRR de către PSD. Ultima ediție Gaudeamus Mamaia l-a avut PRESEDINTE DE ONOARE PE PRIMARUL PSD de la Constanța, fapt nemaiîntâlnit in istoria celor 100 de ediții ale Târgului (pana la editia 100 a targului Gaudeamus, presedinti de onoare au fost oameni de cultura).

Reluăm apelul inten, către toate instituțiile statului roman, de a elibera postul public de radio de sub cizma comunistă a PSD, demiterea urgentă a lui Georgică Severin și a directorului său de la RRA, Dan Preda, cel care a compromis pentru multi ani Radio Romania Actualitati. PSD-izarea exista si este vizibila atat la RRA, cat si la evenimentele organizare de catre RADIO ROMANIA!

Ne adresăm și dvs, domnule Liviu Dragnea, invitându-vă să stați deoparte de o conferință internationala de media, domeniu pe care nu-l reprezentati si care nu se va supune niciodata dorintelor autoritare ale PSD! Reluam, de asemenea, apelul de a-l retrage pe Georgica Severin din functia de director general al SRR, o companie pe care dvs personal ati lasat-o fara taxa radio. Dvs, domnule Dragnea, Georgica Severin si Dan Preda, nu aveti ce cauta alaturi de manageri de la BBC, NHK – Radioul Japonez sau Radio Canada.

Apelul nostru va fi inaintat tuturor participantilor la Conferinta PBI de la Sinaia si organismelor internationale de media.

Radio Romania NU SE VINDE PSD-ului! Radio Romania trebuie sa fie o intitutie independenta si credibila, NU subjugata PSD-ului!

Un grup de jurnalisti de la RRA”, se arată în scrisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.