Acasă Politic Lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată

Lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată

DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae Ciucă ar fi devenit doctor în Științe militare cu o teză plagiată, scrie PressOne. Lucrarea susținută în anul 2003 este intitulată „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”.

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă ar conține cel puțin 42 de pagini plagiate, din totalul de 138, scrie PressOne.

Conținutul din cel puțin 19 pagini ar fi fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului, mai arată sursa citată.

PressOne scrie că 94,2% din conținutul descoperit plagiat în teza premierului Nicolae Ciucă provine din lucrări nedigitalizate, care nu ar putea fi depistate cu ajutorul softului anti-plagiat.

Jurnalista Emilia Șercan adaugă că, dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică, deoarece nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă. Ea mai spune că analiza lucrării premierului a revelat – pe lângă copierea mot à mot – patru tehnici clasice de mascare a plagiatului. Citește pe larg AICI.

5 COMENTARII

 1. Avand in vedere cine a fost N.Ciuca nici nu este de mirare ca Nicu(cum ii spune Catu)a fost prins ca a copiat,defapt daca ar lua cineva la verificat toate lucrarile de doctorat ale militarilor,politistilor si securistilor nu stiu cate ar fi valabile si din astea valabile cate lucrari au avut si o aplictabilitate adica au adus un plus tangibil pentru domeniul in care a fost scrise.

 2. Draga Remus,
  Intuitia nu-ti spune ca cel care este direct interesat in compromiterea primului ministru CIUCA este chiar liderul Florin Catzu – ca nu-i asa intuieste ca are potrentiali rivali in PNL si pentru asta, trebuie sa faca orice este necesar sa-l compromita, sa-l ridiculizeze sau sa induca incertitudini din partea populatiei.
  Ce mai conteaza pentru Florin Catzu ca miroase a praf de pusa in vecini, interesul si goana bolnava dupa functii publice asta este prioritatea lui ca sef al Camerei Deputatilor.

  • Mai Neculai draga;pe mine nu ma intereseaza ca persoana nici Fl.Catzu nici N.Ciuca ci numarul foarte mare de falsi doctori in stiinte,daca domnul primministru nu a comis un furt intelectual atunci sa dovedeasca si gata,ca Fl Catzu se bucura de ce s-a aflat despre N.Ciuca asta stiu si eu cu toate ca asta nu il face pe Catzu mai bun;aici este exact ca in cazul noi puteri care a venit in Romania dupa alianta PSD—ALDE,ca PNL–USR–UDMR s-au dovedint niste oameni care odata ajunsi la putere si-au urmarit doar interesele proprii asta nu inseamna ca alianta L.Dragnea—Calin Popescu Tariceanu a fost mai buna.
   Partea aia cu praf de pusca nu ma intereseaza pe mine,acolo este vorba de Rusia si Ucraina care vrea sa fie libera de facto respectiv ucraineeni vor sa faca parte din NATO si U.E.ori rusi asta nu accepta,cum nu au acceptat nici votul cetatenilor din Belarus pentru un alt presedinte in locul lui Lukasenko,sau cum au trimis tancurile in Kazahstan si au omorat oameni care tot asa doreau un alt presedinte care sa fie al lor nu al rusilor;asta este mai Neculai,rusi considera fostele tari care formau U.R.S.S.(mai putin tarile baltice)ca tari care trebuie sa asculte comanda de la Moscova,ori Ucraina,Kazahstan sau Bielarus independende de facto adica sa fie in NATO de exemplu pentru ca asa vor cetateni acestor tari, asta dupa cum gandeste Putin nu este doar o infrangerea a Rusiei de catre U.S.A.ci este ceva de neconceput pentru Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.