Acasă Politic Ministrii lui Nastase au dubluri la partid

Ministrii lui Nastase au dubluri la partid

DISTRIBUIȚI

Guvernul s-a mutat la PSD: Delegatia Permanenta a partidului a restrans ieri numarul de departamente de la 21 la 14 – cate unul pentru fiecare minister. Astfel, fiecare structura guvernamentala va avea in spate o structura de partid – locul unde se vor lua, in fapt, deciziile grele. Interesant este ca departamentele vor fi conduse de doi copresedinti, de obicei un ministru de resort si un specialist PSD care a fost sau ar putea deveni oricand ministru. Iata, in continuare, aceste tandemuri de partid si de stat: Nicolae Vacaroiu – Leonard Cazan (politici macroeconomice), Florin Georgescu – Mihai Tanasescu (politici financiare si monetare), Dan Ioan Popescu – Serban Mihailescu (politici industriale si comerciale), Ilie Sarbu – Alexandru Lapusan (agricultura, ape, paduri, mediu), Miron Mitrea – Dan Nica (infrastructura, transporturi, comunicatii, turism), Ion Sasu – Elena Dumitru (munca si familie), Sorin Oprescu – Mircea Beuran (sanatate), Alexandru Athanasiu – Ion Solcanu (educatie si cercetare), Adrian Paunescu – Victor Ponta (cultura, culte, tineret, sport), Ioan Mircea Pascu – Doru Ioan Taracila (aparare si siguranta nationala), Hildegard Puwak – Mircea Geoana (politica externa si integrare), Ioan Rus – Valer Dorneanu (administratie si ordine publica), Rodica Stanoiu – Acsinte Gaspar (justitie si legislatie), Viorel Hrebenciuc – Georgiu Gingaras (relatii cu partide, sindicate si patronate).

O noua impartire a tarii pe felii

Tot ieri, pesedistii si-au reimpartit sferele -oficiale- de influenta, alegand sau primind fiecare o organizatie-doua de care sa raspunda. Impartirea nu reflecta de obicei influenta reala pe care liderii PSD o au in teritoriu, aceasta fiind, se pare, chiar dorinta lui Adrian Nastase, care a incercat o rotire a cadrelor. Fiecare din cei 20 de vicepresedinti au fost -inzestrati- cu cel putin o filiala. Unii lideri pesedisti se vor ocupa, totusi, de judete unde influenta lor este puternica. Adrian Nastase si-a pastrat Bucurestiul, Dan Ioan Popescu – Brasovul, Miron Mitrea – Constanta si Galati, Octav Cozmanca – Suceava si Prahova etc. Si secretarii executivi au fost insarcinati sa vegheze asupra judetelor; pentru ca au mai mult timp liber, ei au primit, in general, cate trei judete in gestiune.

Ce vor face pesedistii cu judetele lor? Potrivit presedintelui executiv, Octav Cozmanca, ei vor merge -obligatoriu- la toate reuniunile Consiliilor Judetene si ale Birourilor Executive ale Consiliilor Judetene si vor tine cel putin o data pe luna conferinte de presa in teritoriu. -Dorim o prezenta efectiva in activitatea organizatiilor judetene, nu vizite de lucru in fuga-, a spus Cozmanca.

Inflatie de functii si atributii

Secretarii executivi au primit si ei insarcinari pe linie de partid: Leonard Cazan se va ocupa de organizare si management, Gabriel Ispas – de resursele umane, Radu Podgoreanu – de doctrine si strategii, Dan Mihalache – de analize si programe politice, Dorina Mihailescu – de imagine si comunicare, Ioan Radu – de programele economice, Simona Marinescu – de programele sociale, Vasile Dancu – de sondajele de opinie, Niculescu Duvaz – de relatia cu partidele si sindicatele, Codrin Stefanescu – de relatiile cu ONG-urile, Ecaterina Andronescu – de relatia cu departamentele Consiliului National, Petre Moldovan – de relatiile cu forumurile si ligile PSD, iar Aristide Roibu – de Trezorerie. Pentru a ilustra cel mai bine verva cu care Adrian Nastase a impartit functii si atributii pentru a multumi pe toata lumea, trebuie precizat ca Titus Corlatean se va ocupa cu -relatiile internationale bilaterale-, iar Victor Bostinaru – cu -relatiile internationale multilaterale-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.