Acasă Politic Nastase face reclama gratuita unui pedeserist care fabrica tractoare

Nastase face reclama gratuita unui pedeserist care fabrica tractoare

DISTRIBUIȚI

Ion Seche este la prima -abatere -parlamentara, fiind ales senator de Brasov pe listele PDSR. A debutat in mandat cu o hepatita, care nu l-a impiedicat sa-si tina audientele la cabinetul sau senatorial. A fost iute de picior la privatizare, avand autorizatia cu numarul 1 pentru o firma de productie, este inginer suta la suta si pedeserist de sapte ani, ocupand scaunul de secretar al organizatiei judetene. Zilele trecute, norocul i-a zambit din nou tot pe linie de partid atunci cand s-a invartit de o pretioasa reclama gratuita pe care premierul Adrian Nastase a facut-o cadou firmei la care este actionar majoritar, cumparand primul tractor fabricat de SC Forma SA Botosani, la care Seche e actionar majoritar.

– Domnule Ion Seche, cum explicati faptul ca, desi sunteti senator de Brasov, ati lansat pe piata singura firma care face concurenta fabricii Tractorul?

– Este exagerat sa spunem ca face concurenta Tractorului, intrucat gama de produse pe care o scoate aceasta societate la care sunt actionar majoritar nu se suprapune absolut deloc cu ceea ce fabrica la momentul actual Tractorul.

– Deci, nu produceti tractoare sau piese pentru tractoare…

– Firma de la Botosani este o fosta intreprindere de mecanizare a agriculturii, care facea piese de schimb pentru utilajele agricole si care, din pacate, se conducea dupa principiul -ara, nu zboara-. Incerc sa ridic nivelul de calitate al produselor societatii, dar cu nici o intentie, nici declarata, nici ascunsa, de a face concurenta Tractorului. Pe de alta parte, Tractorul trebuie oricand sa se astepte la concurenta, pentru ca piata s-a deschis si oricare dintre noi, indiferent de forma de proprietate, trebuie sa stim sa concuram concurenta.

– Ce ati facut totusi, ca parlamentar al Puterii, sa ajutati Tractorul – o intreprindere vitala pentru alegatorii dumneavoastra?

– Este vitala, in primul rand, pentru agricultura romaneasca. Pentru Brasov, este vitala in masura in care 10.000 de oameni isi au locul de munca in aceasta intreprindere, alti 50.000 ducandu-si traiul de pe urma societatii.

– In acest moment, Guvernul nu a dat banii nici macar pentru transa livrata din celebra comanda de 350 de tractoare…

– Guvernul nu s-a achitat prin Ministerul Agriculturii pentru cele 160 de tractoare, dar, pentru luna mai, Tractorul are comenzi ferme de 700 de tractoare, finantate in conditiile ordonantei si ale milionului pentru agricultura. Deci, am facut ceva pentru Tractorul si nu este numai preocuparea mea, ci a tuturor colegilor din partid.

– Totusi, nu reiese ce ati facut dumneavoastra, personal.

– Concret, am avut discutii cu ministrul privatizarii pentru revederea formei in care este organizat acum Tractorul; impartirea in peste 10 unitati ii ingreuneaza reactiile si il face total netentant pentru privatizare. Se impunea deci o unificare a modulelor.

– Domnule senator, ce tema politica aveti in acest mandat?

– Relansarea economica a Brasovului, astfel incat sa devina un centru financiaro-turistic-industrial al Romaniei.

– Care este audienta dumneavoastra in circumscriptie si ce faceti ca sa mentineti legatura cu electoratul din Brasov?

– Audienta mea este destul de ridicata. Intr-un sondaj prelectoral eram pe locul doi intre candidatii la Senat. In topul PDSR eram pe primul loc. In ulimele doua luni si jumatate am fost in concediu medical, dar mi-am tinut audientele, tocmai pentru a pastra legatura cu electoratul, desi nu am certitudinea ca toti cei care vin acum la mine m-au si votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.