Acasă Politic Nastase mai da 100 (de mililitri) si la prescolari

Nastase mai da 100 (de mililitri) si la prescolari

DISTRIBUIȚI

Programul -Cornul si laptele- va fi extins si la gradinite. Prin generozitatea statului, cei mici vor primi fix 100 mililitri de lapte si 60 grame de corn. Potrivit unui calcul de alimentatie rationala facut la guvern, scolarii se vor bucura in continuare de 200 mililitri de lapte si de 80 grame de corn.

In plin sezon preelectoral, cand guvernul anunta zi de zi noi masuri sociale, Ministerul Administratiei si cel al Educatiei au semnat un document in care se prevede ca programul guvernamental amintit sa se aplice si la gradinite. Dupa cum spune ministrul educatiei, Alexandru Athanasiu, aceasta intelegere dintre ministere urmeaza sa fie validata intr-una din sedintele de guvern viitoare. Executivul poate sa extinda programul de protectie sociala a scolarilor prin ordonanta de urgenta dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, parlamentarii au fost de acord cu acest demers doar daca exista resursele necesare. De amintit ca extinderea programului -Cornul si laptele- la prescolari si -alte categorii- a fost inclusa in textul de mediere la ordonanta de urgenta pentru acordarea produselor lactate si de panificatie copiilor din clasele I-IV.

In teritoriu, consiliile judetene au inceput deja sa caute firmele care vor asigura scolarilor si prescolarilor alimentele date de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.