Acasă Politic Nelu Tătaru anunță revoluționarea sistemului sanitar: plata medicilor doar în funcție de...

Nelu Tătaru anunță revoluționarea sistemului sanitar: plata medicilor doar în funcție de performanță

DISTRIBUIȚI

Președinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților și medic specialist, Nelu Tătaru care nu a mai prins un post de ministru după alegerile din 2020, anunță modificări astfel încât medicii să fie plătiți „pe performanță” și „nu din inerție, cu un salariu pe lună” pentru că altfel, sistemul sanitar va rămâne un sac fără fund.

Iată anunțul integral al deputatului PNL, Nelu Tătaru:

„Spuneam, la un moment dat, că sistemul medical din România e un sac fără fund… Dacă nu vom efectua urgent unele modificări, nu vom obține nimic!

S-a discutat mult, chiar în contradictoriu, despre serviciile din sistemul privat sau public de sănătate, în condiţiile în care singura idee era să creştem confortul sau profesionalismul pe care îl găsim într-o parte şi în cealaltă nu, precum şi managementul pe care trebuie să îl impunem în urmărirea unui pacient.

Cred că se merge şi din inerţia în care specialistul nu e plătit pe performanţă, ci are un salariu pe lună.”, conchide Tătaru.

Desigur că această revoluționare a sistemului sanitar nu poate fi făcută fără consultarea cu reprezentanții medicilor și e foarte posibil ca adoptarea unei astfel de schimbări să nu fie o revoluționare, ci să genereze o revoluție în spitalele de stat.

1 COMENTARIU

 1. Domnule doctor Nelu Tataru,
  Cata inconstienta din partea dumneavoastra ca medic specialist sa initiati ceva care suna a reforma in domeniul dumneavoastra de resposnabilitate, fara sa anticipati cata antipatie va va aduce in plan personal si electoral o masura de acest tip.
  Va inchipuiti cum va reactiona la modul obiectiv intreg corpul de medici specialisti, indeosebi anumiti lideri de opinie din zona medicala care au salarii extrem de bine renumerate la stat si efectueaza servicii de inalta perfornanta profesionala in spitalele private controlate de capitalul BIG FARMA.
  Chiar asa, oare domnul ex ministru NELU TATARU medic specialist de chirurgie cum veti proceda la analiza performantei profesionale a medicilor chirurgi colegi cu dumneavoastra care dupa modelul patentat in cel mai balcanic model de nuanta fanariota sunt identificati ca vor presta servicii mai bune in privat decat serviciile pe care el le efectueaza in spitalul de stat- de unde ridica asa un mizilic de cateva mii de euro lunar.
  Sau cum va rezolva domnul Nelu Tastaru si conducerea acestui partid PNL fata de fenomenul dedublariii medicilor in acelasi interval orar in doua locuri de munca similare, fara sa incalce normele de confidentialitate, de concurenta neloiala si de ce nu sabotare calificata a interesului public prin efectuarea unor servicii medicale vadit inferioare in spitalul de stat.
  Poate ca ar fi necesar sa elucidati si pentru noi cetatenii de rand din Romania cum se face ca medicii angajati la spitalele de stat dispar precum Houdini de la programul de lucru din spitalele publice si sunt prezenti aproape miraculos in spitale private – adica un fel de concurenta neloaiala si sa dispunem masuri de verificare a performantei acestora !!??
  Sau cum este posibil ca managerii de spitale sa refuze sub orice forma introducerea pontarii electronice a prezentei la locul de munca a angajatilor dupa cel existent in Marea Britanie, Germania, Franta, Belgia, Suedia, etc..
  Sa0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.