Acasă Politic Nici măcar pesediștii nu cred în succesul moțiunii

Nici măcar pesediștii nu cred în succesul moțiunii

DISTRIBUIȚI

În așteptarea votului de joia viitoare la moțiunea de cenzură îndreptată împotriva Cabinetului Boc, coaliția Grivco dă semne de oboseală în conturarea unei strategii eficiente după ce au negociat pompieristic „pielea ursului din pădure“ pe funcții și ministere în eventualitatea unui succes. Pe de altă parte, liderii social-democrați au ieșit din nou la rampă ieri și au luat la țintă propunerile confraților liberali prin vocea președintelui PSD, Victor Ponta. Acesta  a declarat ieri că discutiile cu liberalii privind propunerile de premier pentru un guvern de criză vor avea loc după votul asupra moțiunii de cenzură, adăugånd că în general PNL nu are „månă bună“ la independenți. „Despre premieri discutăm miercuri seara, pånă atunci trebuie să ne concentrăm pentru a trece moțiunea de cenzură. Oricum, varianta cu premierii independenți nu știu cåt este de viabilă. Dacă stau să mă gåndesc, liberalii nu au avut månă bună la independenți pånă acum“, a spus Ponta. Practic, atacul acestuia vine pe fondul luptei interne pe care o duce voalat cu președintele PNL Crin Antonescu pentru prim-planul opoziției și pică prost în sensul în care moțiunea nu a fost încă votată. Pe de altă parte, ieșirea la rampă a liderului PSD pune într-o lumină proastă șansele moțiunii după ce îi faultează public pe „amicii“ liberali. În acest sens, surse liberale citate miercuri seară de agenția Mediafax au precizat că Johannis, Farmache și Gheorghe sunt  propunerile PNL pentru funcția de premier.

Atacuri sub centură în curtea coaliției Grivco!

Pe de altă parte, ideea lui Crin de coagulare a unei majorități sub paravanul unui premier tehnocrat nu pare a fi pe placul lui Ponta, ofertat duios la Congresul PSD de Năstase să fie „premierul generației sale“ în timp ce președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, s-a declarat ieri pesimist în privința șanselor moțiunii de cenzură depuse de PSD, moțiune ce va fi votată miercuri în plenul Parlamentului. „În acest moment, în condițiile în care PDL își va împiedica parlamentarii să ajungă la prezidiu și îi va ține în bănci, aritmetica parlamentară, măsluită prin transferuri de jucători de la un partid la altul, arată că vom vota numai noi, cei de la PSD, PNL și PC și în condițiile astea numărul de voturi va fi insuficient“, a declarat liderul social-democraților  la Realitatea TV, adăugånd sec: „nu cred că există rațiuni pentru un optimism prea mare“.
În privința UDMR-ului, Năstase și-a exprimat indignarea vizavi de atitudinea acestei formațiuni, acuzåndu-i că profită de vulnerabilitatea PDL pentru a-și rezolva propriile interese, motiv pentru care nu este interesată de votarea moțiunii. Practic, dacă judecăm după considerentele liderului PSD și moțiunea aceasta ar putea fi un mare fås ca și cea din 15 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.