Home Actualitate Nicușor Dan conduce detașat pentru Primăria Capitalei între candidații de dreapta

Nicușor Dan conduce detașat pentru Primăria Capitalei între candidații de dreapta

DISTRIBUIŢI

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Nicușor Dan ar fi votat de 23% dintre bucureșteni în cazul în care ar candida independent. Dacă ar fi susținut de PNL, Nicușor Dan ar reuși să strângă voturile a 31% dintre bucureșteni.

Pe zona partidelor de dreapta, nici un candidat nu îl depășește pe Nicușor Dan, prin urmare, nimeni în afara lui Nicușor Dan nu ar avea șanse să o învingă pe Gabriela Firea. Spre exemplu, Ciprian Ciucu, liderul PNL București ar obține doar 7%, în timp ce Vlad Voiculescu de la USR ar lua 9%.

Și la capitolul încredere, bucureștenii îl pun pe Nicușor Dan deasupra premierului Nicolae Ciucă (16%) sau președintelui Klaus Iohannis (11%).

În clasamentul partidelor, PSD ocupă locul 1 cu 34% intenție de vot, în timp ce PNL este pe locul 2 cu 18%, iar USR pe 3 cu 17%. AUR ar fi votat de 12% dintre locuitorii Capitalei, iar PMP de 5%.

Principalele probleme identificate de bucureșteni sunt furnizarea căldurii (17%), traficul (16%) și starea spitalelor (14%).

Datele sunt relevate de un sondaj CURS, realizat la nivelul Bucureștiului pe 1500 de respondenți în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023, prin metoda față în față, cu o marjă de eroare de +/-2,5%.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.