Acasă Politic Nicușor Dan: USR se opune validării mandatului de deputat al lui Liviu...

Nicușor Dan: USR se opune validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI

„Ne vom opune validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea condamnat pentru fraudă electorală. Declaraţia lui Florin Iordache avocatul PSD, că incompatibilitatea între mandat şi condamnarea pentru fraude în alegeri, nu se referă la trecut mi se pare de un ridicol absolut. Dar la ce fraude se poate referi regulamentul Camerei Deputaţilor, la cele din viitor?”, a anunțat Nicușor Dan.

Preşedintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan a anunțat ieri că liberalii vor pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD, Liviu Dragnea.
Într-o postare pe Facebook, Raluca Turcan invocă prevederea din regulamentul Camerei Deputaţilor referitoare la persoanele condamnate definitiv pentru fraude electorale: ”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

„În cazul în care PSD va avea câştig de cauză la votul din Cameră, luăm în calcul sesizarea Curţii Constituţionale” – a mai scris liderul liberal pe reţeaua de socializare.
În replică, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a declarat pentru RRA că acest demers nu are şanse de reuşită:

    „Cred că este o glumă. În regulamentul Camerei Deputaţilor se vorbeşte despre mandate obţinute prin fraudă. Atât preşedintele, cât şi BEC au constat că aceste alegeri s-au desfăşurat fără încălcarea legii şi fără fraude electorale. Deci, cine încearcă un astfel de demers, înseamnă că fie are rea credinţă, fie citeşte trunchiat.”

Noii membri ai Legislativului sunt aşteptaţi de mâine la Parlament pentru depunerea certificatului de senator sau deputat şi îndeplinirea formalităţilor necesare pentru preluarea mandatelor.
Marţi la ora 12:00 este convocat noul Parlament în prima şedinţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.