Acasă Politic Nicușor Dan: va fi din nou o luptă între comunism și anticomunism

Nicușor Dan: va fi din nou o luptă între comunism și anticomunism

DISTRIBUIȚI

Candidatul independent la Primăria capitalei, susținut de PNL și USR-PLUS și-a inaugurat sediul de campanie, într-un loc simbolic pentru București, magazinul București. Cu această ocazie, Nicușor Dan a declarat:

„Este un magazin construit în interbelic și naționalizat în 1948.
Refolosit ca magazin în perioada comunistă și lăsat să se distrugă în perioada postcomunistă.
Reconstruit de niște investitori privați, este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureștiul.

Trebuie să reconstruim acest oraș, care a fost distrus și în perioada comunistă, și în perioada postcomunistă.

Pentru că nu suntem decât la 2 ani de 10 august și, deși suntem la 30 de ani de la Revoluție, o să fie, de fapt, o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism și anticomunism.

Am ales, de asemenea, să ne facem sediul de campanie aici, pentru că suntem, practic, la km 0 al Bucureștiului.

De când eram mic, de la Făgăraș, știu o vorbă care s-a perpetuat mult timp: în București se dă ora exactă. Și mult timp, pentru oamenii din provincie, bucureștenii și Bucureștiul erau sursă și de o oarecare invidie, dar, în orice caz, de foarte mult respect.

Din păcate, orașul ăsta, după 12 ani de guvernare PSD, nu arată deloc a o capitală a României și ceea ce era respect acum câțiva ani, a devenit, cumva, un fel de milă pentru un oraș murdar, un oraș care nu este în stare să aibă o Sală Polivalentă, care nu este în stare să organizeze o competiție serioasă europeană de gimnastică sau, în general, de sport, care nu e în stare să organizeze o mare întâlnire de business.

Un oraș în care domină kitsch-ul arhitectural, un oraș în care nu poți să te plimbi, dacă ești mamă și ai un copil în cărucior, nu poți să te plimbi cu căruciorul pe trotuar și ești nevoită să ieși pe spațiul destinat mașinilor, pentru că ai mașini parcate peste tot.

Acesta este Bucureștiul pe care ni-l lasă PSD-ul, acesta este orașul pe care ni-l lasă un primar PSD, care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale orașului, avea toate pârghiile să facă revoluția în trafic pe care ne-a promis-o, avea toate pârghiile să construiască cele 20 de grădinițe cu fonduri europene.

De fapt, nu a fost în stare, practic, să ia niciun ban european, nu a fost în stare să reabiliteze un kilometru de linie de tramvai, nu a fost în stare să schimbe câțiva kilometri de rețea de termoficare, nu a fost în stare să rezolve marea problemă de poluare a aerului și, acum, ne spune că iubește oamenii și bucureștenii, după ce alaltăieri a fost desemnată numărul doi în PSD, partid de sigla căruia fuge în continuare.

Suntem alături de reprezentanții PNL și USR-PLUS – Partidul Naţional Liberal și Alianța USR PLUS, bucureștenii ne-au cerut această alianță și am dat curs rugăminților. Bucureștenii ne-au cerut să scăpăm orașul de administrația dezastruoasă PSD.

Putem să facem din București orașul de care bucureștenii să fie mândri.”, a promis Nicușor Dan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.