Acasă Politic Oamenii lui Viorel Pana erau ai lui Mazare

Oamenii lui Viorel Pana erau ai lui Mazare

DISTRIBUIȚI

Viceliderul grupului senatorial PD Iuliu Pacurariu a declansat ieri o adevarata rafala asupra fostului sau coleg Viorel Pana demis in week-end de pe corabia democratilor. Pacurariu a aratat ca cei 2.300 de demisionari anuntati de Pana o data cu plecarea sa, nu aveau carnet de membru PD. Aceasta intrucat pe listele de la TMB ale Partidului Democrat nu figureaza in acest moment nici o semnatura din Constanta, singurii democrati de la malul marii fiind acum cei 5.000 de umanisti adusi de Stelian Dutu in doua transe – prima de 3.500, a doua de 1.500.

-Actiunea lui Viorel Pana a fost premeditata, iar demisionarii de care vorbeste el pot fi gasiti printre salariatii domnului Mazare-, a afirmat ieri senatorul Iuliu Pacurariu.

PD a declansat campania de colectare a semnaturilor (in vederea reinscrierii la tribunal a partidului) la 1 februarie si incheiata la 1 aprilie, fara ca pana la acea data sa se fi inregistrat vreun membru al filialei constantene printre cele 148.600 de semnaturi, a aratat Pacurariu. El a precizat ca nici ulterior, cand cifra a crescut la 165.000, nu au aparut cotizanti de la malul marii din fieful lui Pana. -Aceasta arata ca organizatia de Constanta nu si-a facut treaba, nu a depus semnaturile-, a completat liderul grupului senatorial democrat, Maria Petre, sustinuta de Pacurariu, care a calificat drept -falimentara- gestiunea organizatiei sub mana lui Viorel Pana. Viceliderul grupului senatorial a concluzionat ca fostul vice PD -fabuleaza- in acest context si ca -nu are cum sa demonstreze ca oamenii de care vorbeste sunt membri PD-. De altfel, arata Iuliu Pacurariu, la Constanta nu s-a inregistrat nici o demisie dupa excluderea lui Pana.

Pacurariu a deschis un al doilea tir la adresa fostului sau coleg, sustinand ca acesta avea datorii de 200.000 de dolari. Considerand astfel toata actiunea premeditata, el a lansat o intrebare in eter: -Cine il plateste pe Viorel Pana?- – asociindu-l insa imediat cu primarul Constantei, Radu Mazare. In plus, Iuliu Pacurariu a aratat ca Viorel Pana -nu a mai recunoscut din aceste datorii- si s-a aratat gata sa probeze in justitie afirmatiile cu pricina.

La scurt timp de la demiterea sa din Partidul Democrat, Viorel Pana a primit invitatii de la mai multe partide politice asupra carora nu a luat insa nici o decizie. La inceputul sesiunii parlamentare din toamna el va hotari in ce directie va apuca, de pe lista de optiuni fiind excluse evident PRM si UDMR. Pana a primit oferte de la Actiunea Populara a lui Emil Constantinescu, de la Victor Ciorbea, seful PNTCD, dar si de la alte partide neparlamentare pentru a prelua functia de presedinte conform propriilor declaratii. Saptamana viitoare el se va intalni cu liderul PNL, Theodor Stolojan, fiind in faza de inventariere a tuturor ofertelor, printre care figureaza PSD si PUR. Pacurariu a facut ieri referire doar la varianta liberala, aratand ca -primirea lui Pana in PNL nu va fi un gest de amicitie-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.