DISTRIBUIȚI

La alegerile de pe 16 iunie la PNL Bârlad s-au înscris în cursa pentru şefia organizaţiei bârlădene primarul municipiului, Dumitru Boroş şi Iulian Groza, omul lui Nelu Tătaru. Boroş a obţinut 88 de voturi, Groza a fost votat de doi membri de partid, iar două voturi au fost nule. În urma unei decizii semnate de preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, scrutinul a fost invalidat, fiind anunţată o nouă şedinţă de alegeri pentru astăzi. Ședința a fost boicotată de majoritatea membrilor organizației PNL Bârlad care votase deja în urmă cu 6 zile.

Așa cum arată procesul verbal al ședinței alegerilor, au participat 71 de membri ai organizației care au votat toți, voturile lor fiind valabil exprimate. La funcția de președinte a candidat o singură persoană, Georgică Vulpe deși conform statutului partidului, acesta nu mai putea fi membru al PNL înainte de 01 ianuarie 2022, după ce demisionase în noiembrie 2020 din PNL.

Conform procesului verbal, din cele 71 de persoane au votat 71, toate voturile fiind valabil exprimate, astfel: 3 nule, 53 pentru Vulpe și 0 împotrivă. 15 voturi au dispărut.

Atât de disperat a fost Tătaru să scape de primarul orașului Bârlad de la șefia organizației locale încât trepădușii lui au falsificat procesul verbal al ședinței.

Biroul politic al PNL Bârlad a emis un comunicat în această seară cu titlul: „Tătaru, groparul liberalismului Vasluian calcă în picioare STATUTUL.”

„STATUTUL şi legile interne ale PNL au fost încălcate, cu bună ştiinţă, doar pentru ambiţia celui care, vremelnic, se află la cârma organizaţiei judeţene.
Domnul Tătaru s-a întrecut pe sine însuși, asta după ce printr-o semnătură abuzivă și ilegală a anulat alegerile legale şi statutare din data de 16.06.2021 ale Organizației PNL Bârlad.
Astăzi, a reușit să înscăuneze în funcția de “preşedinte” al PNL Bârlad în şedinţa convocată nelegal, un om care nu are nici măcar calitatea de membru, în persoana numitului Georgică Vulpe.
În data de 11.12.2020, acesta şi-a depus demisia din partid, înregistrată sub nr. 193/11.12.2020. Această demisie a fost postată și promovată pe toate rețelele de socializare, inclusiv în presă.
Ceea ce nu știe domnul Tătaru (deşi este preşedinte) și armata de strânsură din alte partide, conform art. 33, pct. 2 din STATUT „persoana care a demisionat poate face cerere de reînscriere în Partidul Național Liberal, după trecerea unei perioade de minimum un an de la demisia sa”.
Va urma …
Pentru a înlătura orice speculaţie vom anexa documentele.”, anunță Biroul Politic PNL Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.