Acasă Politic Oligarhia creată de PSD și PNL: Media pensiilor speciale de opt ori...

Oligarhia creată de PSD și PNL: Media pensiilor speciale de opt ori mai mare decât cea din contributivitate

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR Oana Ţoiu a criticat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, propunerile din programul de guvernare în ce priveşte pensia, alocaţiile şi salariile.

În opinia Oanei Ţoiu, guvernul propus la vot este „o oligarhie”, „un număr de oameni care vor din nou să îşi împartă puterea şi resursele” între ei.

„Se vorbeşte mult despre pensii. În alternativa care exista, cealaltă coaliţie, în celălalt program de guvernare, pensia medie în 2022, pe acel algoritm, ar fi fost, surprinzător, mai mare decât pensia medie pe care o calculează acum PSD. Dar ce nu spun ei şi o să vedem la sfârşitul anului 2022 este că media pensiilor speciale este şi va fi de opt ori mai mare decât media pensiilor contributive, dobândite prin munca oamenilor”, a spus ea în şedinţa pentru învestirea Guvernului.

Reprezentanta USR a reproşat noii coaliţii că nu abordează tema salarizării unitare.

„Se vorbeşte mult despre salarii, dar aproape deloc despre marea promisiune a PSD în campanie: salarizarea unitară. De ce s-a uitat salarizarea unitară sau, mă rog, ni se spune că ni se va spune în următoarele trei luni? Pentru că nimeni nu mai vrea să deranjeze pe nimeni. Nimeni nu mai vrea să deranjeze sistemul de pile, bonificarea celor loiali şi încărcarea cu muncă în sistemul public a celor care servesc cetăţeanul, ca să compenseze şi pentru colegi”, a afirmat deputata USR.

Ea a declarat că reprezentanţii PSD sau ai FSN s-ar fi aflat la conducerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale timp de 19 ani, iar reprezentanţii PNL – timp de 9 ani. În opinia lui Ţoiu, PSD şi PNL, deşi propun soluţii la problemele sociale, ar fi în realitate „creatorii” acelor probleme.

„Este ca şi cum ai rupe cuiva piciorul şi apoi ai veni cu o cârjă, aşteptându-te să îţi mulţumească, explicându-i că doar cu cârja de la tine şi doar cu ajutorul tău se mai poate deplasa. Şi adevărul este că oricât de strălucitoare ar fi parte a acestor măsuri, sunt cârje. Se vorbeşte mult despre alocaţii. (…) În raportul Comisiei de muncă, alocaţia în iulie era 300 de lei şi în programul acesta o să fie doar 243”, a precizat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.