Acasă Politic Optimism moderat printre europarlamentari

Optimism moderat printre europarlamentari

DISTRIBUIȚI

Respingerea Tratatului UE la referendumul din Irlanda nu va afecta în mod direct România, dar climatul politic negativ poate duce la diluarea politicilor comunitare și la o creștere a naționalismului, au declarat mai mulți europarlamentari români.
Pentru europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Pașcu, rezultatul referendumului e "foarte negativ, pentru că se pune în pericol un experiment deosebit în politica internațională – Uniunea Europeană. Tendințele de renaționalizare a politicilor comunitare sunt adânci. Ce se întâmplă în Italia față de români este exact acest lucru.", consideră Pașcu.
Întrebat despre consecințele referendumului din Irlanda, europarlamentarul liberal Daniel Dăianu spune că "acest eșec nu va schimba dinamica de ansamblu" a Uniunii Europene. "Pentru România nu vor fi consecințe speciale. Trebuie să ne vedem de drumul nostru. Având în vedere contextul internațional nenorocit, având în vedere handicapurile economice cu care ne confruntăm, trebuie să valorificăm o oportunitate istorică. Nimeni nu poate să ne ia din fondurile europene care ne-au fost alocate.", a adăugat europarlamentarul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.