Acasă Politic Ordonanta pentru sporirea atributiilor MI asteapta hotararea CSAT

Ordonanta pentru sporirea atributiilor MI asteapta hotararea CSAT

DISTRIBUIȚI

Comisia parlamentara de control a SRI a trimis ieri o scrisoare Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, prin care solicita scoaterea de pe ordinea de zi a celebrei Ordonante 29 privind atributiile serviciului secret aflat in subordinea Ministerului de Interne. Spre dezamagirea parlamentarilor din Comisia SRI, raspunsul dat de conducerea Camerei a fost unul negativ, intrucat, conform Regulamentelor in vigoare, doar initiatorul unui act normativ poate cere retragerea lui de pe ordinea de zi a Parlamentului. Prin urmare, doar Guvernul poate decide, in acest caz, daca Ordonanta 29 va fi sau nu discutata in Parlament. (Iulia Nueleanu)

Adrian Nastase: -Trebuia sa fim atenti in redactarea textului-

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) trebuia sa fie consultat in cazul Ordonantei de Urgenta 29/2000 privind modificarea Legii de organizare si functionare a Ministerului de Interne, in conditiile in care in acest act normativ figureaza sintagma -siguranta nationala-, a afirmat premierul Adrian Nastase.

El a recunoscut faptul ca redactarea ordonantei de urgenta -nu a fost foarte fericita- si a aratat ca -nemultumirile si comentariile- au fost justificate.

Adrian Nastase a precizat ca CSAT va discuta textul actului normativ in sedinta de vineri, pentru a fi lamurite problemele aparute si pentru ca membrii CSAT sa se puna de acord asupra unui text care sa nu mai suscite comentarii.

-Trebuie corectate elementele care tin de formularea ordonantei, desi prin modificarile decise de Comisia de aparare a Senatului asupra textului cred ca lucrurile sunt deja in mare masura clarificate. Poate ca si noi trebuia sa fim mai atenti in formularea textului pentru a evita comentariile aparute-, a spus Nastase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.