Acasă Politic Papusarul Solcanu, inlocuit de marioneta Nichita

Papusarul Solcanu, inlocuit de marioneta Nichita

DISTRIBUIȚI

-Alegerile- organizate cu o graba suspecta pentru desemnarea noului presedinte al PSD Iasi s-ar putea solda cu o contestatie, care urmeaza sa fie inaintata zilele acestea conducerii centrale, dupa cum declara surse din partid. Sambata trecuta, dupa mai putin de 24 de ore de la demisia din functie a senatorului Ion Solcanu, in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean al PSD Iasi, primarul municipiului, Gheorghe Nichita, a fost desemnat succesor la sefia organizatiei. Participantii la eveniment sustin ca au asistat la o -mascarada- de scrutin si reclama mai multe incalcari ale Statutului PSD. Deputatul Valer Dorneanu, -observator- al evenimentului, respinge aceste acuzatii, dar declara senin ca -nu era niciun secret ca lucrurile urmau sa se deruleze in acest fel-. Ce-i drept, la fel de lipsite de surprize erau si alegerile din PCR.


Noul sef al Organizatiei PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a fost ales in cadrul unei asa-zise Conferinte judetene extraordinare, presarata cu nenumarate incalcari de statut, dupa cum sustin participantii. Singurul contracandidat al acestuia a fost Cristian Nechifor, fost parlamentar de Iasi.

Peste 100 de delegati nu fost primiti in sala, alti 100 nu au beneficiat de drept de vot; functia de prim-vicepresedinte a fost desfiintata, iar unii participanti sustin chiar ca urnele de vot au fost masluite. In plus, o candidatura – cea a lui Gabrile Surdu – nici macar nu a fost luata in seama, Ion Solcanu facand pe surdu* in momentul anuntarii acesteia.

Contestatarii sustin ca, de fapt, la Iasi nu a avut loc nicio schimbare: desi conducerea organizatiei a fost preluata oficial de Gheorghe Nichita, Ion Solcanu este cel care detine fraiele, controland oamenii din Biroul Permanent, pe cei din Delegatia Permanenta etc.

Deputatul Valer Dorneanu infirma cele declarate de pesedistii ieseni si sustine ca alegerile s-au derulat in cea mai legala maniera cu putinta.

-Poate sunt 10-15 oameni nemultumiti. In plus, trebuie precizat ca n-a fost o conferinta de alegeri obisnuita, la care participa delegati desemnati in cadrul unor alegeri organizate in cadrul organizatiilor comunale si orasenesti. Adunarea a fost foarte deschisa, iar domnul Solcanu putea sa-si permita sa recomande pe oricine. De fapt, toata lumea astepta sa fie o recomandare. Nu era niciun secret ca lucrurile se vor derula in acest fel-, ne-a declarat Dorneanu.

Graba suspecta cu care au fost organizate aceste alegeri, dar si modul in care au fost invitati reprezentantii din judet la acest eveniment – prin telefon, si doar cei apropiati de Solcanu, precum si faptul ca nu au avut acces in sala toti membrii PSD veniti pentru conferinta aduc aminte mai degraba de congresele PCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.