Acasă Politic Parlamentul a interzis prin lege publicitatea explicită pentru medicamente la radio-TV

Parlamentul a interzis prin lege publicitatea explicită pentru medicamente la radio-TV

DISTRIBUIȚI

Legea prin care publicitatea explicită pentru medicamente este interzisă a fost adoptată luni de Senat, cu 100 de voturi pentru și șapte împotrivă, în calitate de Cameră decizională și va merge la promulgare. Propunerea legislativă modifică Legea nr. 148/2000 privind publicitatea și Legea nr. 504/2002 a audiovizualului.

„Se interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase difuzată în cadrul programelor de televiziune și radiodifuziune. Publicitatea este permisă numai pentru produsele medicamentoase care se eliberează fără prescripție medicală pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agenția Națională a Medicamentului. (…) Este interzisă publicitatea pentru farmacii, difuzată în cadrul programelor de radio-tv, care induce ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum și publicitatea la farmacii care reprezintă publicitate mascată la medicamente”, se arată în propunerea legislativă inițiată de senatorul UDMR Vegh Alexandru.

Guvernul Ponta a dat aviz negativ propunerii legislative considerând că propunerile de interzicere a publicității pentru produsele medicamentoase și pentru farmacii nu țin seama de unele aspecte din directivele europene pe care România și-a asumat răspunderea să le transpună în legislația internă.

Raportul Comisiilor de cultură și sănătate publică din Senat, a fost de respingere, dar cu toate acestea plenul a votat cu o largă majoritate, adoptând proiectul de lege în forma inițiatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.