Acasă Politic Partidele cu restante la buget nu-si pot cumpara sediile

Partidele cu restante la buget nu-si pot cumpara sediile

DISTRIBUIȚI

Partidele care nu au reusit sa se reinregistreze la tribunal si cele care au datorii restante la buget nu vor avea dreptul sa-si cumpere sediile. Asa spune un proiect elaborat de Ministerul Administratiei si Internelor care stabileste normele de aplicare a Legii 90/2003 privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale.

Documentul prevede ca partidele vor putea cumpara numai spatiile aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatii administrativ-teritoriale si care figureaza ca atare in evidentele legale. Proiectul mai spune ca spatiile pentru care exista cereri de restituire, legal formulate si inregistrate, vor putea fi cumparate dupa clarificarea regimului lor juridic.

Realizatorii documentului au dorit sa evite situatia in care un partid ar dori sa faca afaceri imobiliare, mutandu-se pe ultima suta de metri intr-un imobil pe care ulterior sa-l cumpere. Astfel, pentru a putea fi cumparat, spatiul folosit ca sediu trebuie sa fi fost detinut cu chirie de partidul respectiv cel putin trei luni inainte de intrarea in vigoare a Legii 90/2003, respectiv inainte de 27 martie 2003. Daca mai multe partide au stat cu chirie in acelasi imobil, ele il vor putea cumpara si imparti in continuare.

Fiecare partid va putea cumpara, in municipiul Bucuresti, la valoarea de inventar actualizata la data vanzarii, un spatiu pentru sediul central, unul pentru sediul organizatiei municipiului Bucuresti si cate unul pentru sediile de sector. Cererea pentru cumpararea sediului central va fi semnata de conducerea partidului si va fi depusa la titularul dreptului de administrare sau de folosinta a spatiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.