Acasă Politic PNL confiscă electoral ajutoarele pentru defavorizați

PNL confiscă electoral ajutoarele pentru defavorizați

DISTRIBUIȚI

Cele 19 kilograme de făină de grâu și 6 kilograme de zahăr destinate persoanelor defavorizate din Ilfov sunt folosite de PNL ca vehicul de șantaj electoral. Potrivit avocatului Urban Iulian, în schimbul ajutoarelor, cetățenii trebuie să își declare susținerea pentru liberali.

Presiuni

Pe fondul alegerilor parlamentare din toamnă, "șeful Direcției Agricole Ilfov este membru PNL, ilfovenii s-au trezit că zahărul și făina destinate persoanelor defavorizate, adică ajutoare oferite de statul român și constituite din banii publici, adică din taxele și impozitele românilor, li se distribuie prin PNL", susține avocatul. Potrivit aceleiași surse, dacă vor să intre în posesia acestor ajutoare, ilfovenii sunt șantajați să le ia de la sediile organizațiilor PNL. "Cum opera șantajul: persoanele defavorizate care doreau să obțină zahăr sau faină erau chemate la organizațiile locale PNL sau veneau la ei acasă peneliștii și le cereau ilegal să își dea datele personale și CNP, adresa, semnătura", se mai arată pe pagina de Internet menționată. Mai mult, se pare că ilfovenilor li s-a cerut ca în schimbul cantităților de zahăr și de făină să declare faptul că vor vota candidații PNL.

Sprijin

Familiile asistate printr-un venit minim garantat, pensionarii agricultori și persoanele din centre rezidențiale sau care beneficiază de masă la cantinele de ajutor social primesc făină și zahăr printr-un program aplicat de Agenția de Plăți în Agricultură (APIA), Ministerul Muncii, Ministerul Internelor și Reformei Administrative și Ministerul Agriculturii. Până pe 1 decembrie 2008, fiecare beneficiar primește 19 kilograme de făină de grâu și 6 kilograme de zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.