Acasă Politic PNL nu accepta modificarea Legii Lupu prin ordonanta de urgenta

PNL nu accepta modificarea Legii Lupu prin ordonanta de urgenta

DISTRIBUIȚI

Reveniti la masa dialogului cu Puterea, dupa ce mai bine de o luna relatiile cu partidul de guvernamant au fost inghetate, liberalii s-au proclamat lideri ai opozitiei. Delegatiile la varf ale PNL si PSD s-au intalnit ieri la Palatul Parlamentului pentru a discuta pe marginea unor teme aflate in divergenta, presedintii celor doua partide, Adrian Nastase si Valeriu Stoica, salutand reluarea dialogului Putere-Opozitie, chiar daca armonia nu a domnit intre cele doua tabere.

Ambele formatiuni s-au prezentat la intalnire cu artileria grea. Delegatia PSD, condusa de presedintele partidului, Adrian Nastase, a fost formata din Rodica Stanoiu, Mihai Tanasescu, Cozmin Gusa, Acsinte Gaspar, Viorel Hrebenciuc, Ion Solcanu, Alexandru Athanasiu si Florin Georgescu, in timp ce PNL a fost reprezentat de Valeriu Stoica, Calin Popescu-Tariceanu, Dan Radu Rusanu, Andrei Chiliman, Puiu Hasotti, Radu Stroe si Eugen Nicolescu.

Presedintii PSD si PNL au salutat la unison reluarea comunicarii dintre partidul de guvernamant si formatiunea liberala, dupa ruperea Protocolului dintre cele doua partide. Ei au folosit insa in permanenta termenii de putere si opozitie, lasand impresia ca PNL ar fi cel mai in masura partid sa reprezinte opozitia, desi PSD s-a intalnit ulterior si cu UDMR. Profitand din plin de acest statut conferit de partidul de guvernamant, Valeriu Stoica a declarat ca a devenit evident faptul ca -PNL este un partid de opozitie, in opozitie fata de PSD-. Referindu-se la problemele discutate, liderul liberal a aratat ca cele doua partide nu s-au inteles inca asupra modificarii Legii de functionare a Curtii de Conturi si in privinta completarilor la Legea Lupu. PNL contesta vehement intreruperea actualelor mandate ale comisarilor Curtii de Conturi si reducerea numerica a acestora prin proiectul de modificare, iar in privinta Legii Lupu se opune emiterii unei ordonante de urgenta si posibilitatii restrangerii proprietatii. In paralel, liberalii pregatesc un proiect de modificare a aceleiasi Legi Lupu, prin care sa se restituie 30 de ha de padure in loc de zece si sa se retrocedeze integral suprafetele ce au apartinut tuturor cultelor religioase din Romania.

Presedintele PSD, Adrian Nastase, i-a dat insa surprinzator dreptate omologului sau liberal, sustinand ca modificarea Legii Lupu prin ordonanta de urgenta nu este corecta procedural. Pe de alta parte, el sustine ca -grupurile noastre parlamentare ne-au atras atentia ca dezbaterea acestui proiect de lege in toamna ar face inoperante modificarile in cursul acestui an agricol, ceea ce ar crea mari probleme reformei in agricultura-.

PSD si PNL s-au inteles in schimb, de principiu, asupra obiectivelor Romaniei de accelerare a integrarii in UE si NATO, de incheiere rapida a unui nou acord cu FMI, de punere in aplicare a Acordului PSAL cu Banca Mondiala side privatizare a SIDEX-ului.

In privinta SIDEX, presedintele PNL a precizat ca liberalii nu se solidarizeaza, dar nici nu se desolidarizeaza de senatorul Paul Pacuraru. El sustine ca senatorul galatean se afla in posesia unor informatii care tin de transparenta fireasca a unui proces de privatizare. -PSD doreste sa continue negocierile cu firma ISPAT. PNL este interesat de transparenta acestei privatizari-, a spus Valeriu Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.