Acasă Politic PNL si PD lucreaza la -regulamentul- aliantei

PNL si PD lucreaza la -regulamentul- aliantei

DISTRIBUIȚI

Deputatul democrat Emil Boc a dezvaluit ieri ca PD este de acord cu ideea avansata de Societatea Academica Romana (SAR) privind realizarea unei uniuni intre PD si PNL.

-In acest moment, orice ipoteza este posibila. Echipa de negociere va analiza inclusiv oportunitatea acestei idei-, a declarat Boc, precizand insa ca nu se pune problema unei fuziuni. El a spus ca in sedinta Biroului Permanet de ieri nu s-a discutat aceasta problema, urmand ca in Colegiul Director de pe 19 august sa fie prezentata o -sinteza- a negocierilor cu PNL. Vicepresedintele democrat a evitat insa sa spuna care este forma concreta pe care PD ar prefera sa o aiba alianta cu PNL. -Am mandatat trei oameni sa negocieze forma aliantei si nu ne pronuntam chiar toti pe aceasta tema-, a explicat el. Cat priveste sondajul prezentat de SAR in care PD avea 10%, iar PNL 18%, Boc a spus ca va fi analizat de comisiile de negociere la intalnirea de azi. -Echipa PD va lua o decizie tinand cont de toate datele-, a precizat vicepresedintele democrat.

Liberalii lucreaza la o formula de alianta speciala, care sa functioneze fara conflicte. Spectacolele felurite oferite de CDR si de coalitie, cu faimoasele COCOPO si COCOPA, plus blocajele de decizie ale fostei puteri au determinat PNL sa imagineze o reteta de alianta care sa functioneze -matematic-. Vicele liberal Paul Pacuraru vorbeste despre formula consensului, fara de care nu va putea fi luata nici o decizie. Aceeasi parere are si secretarul general al PNL, Mihai Voicu, un alt membru al echipei de negociatori, din care mai face parte si vicepresedintele Calin Popescu Tariceanu. Varianta optima ar fi ca o comisie formata din reprezentanti ai ambelor partide – in numar egal – sa adopte deciziile aliantei prin formula consensului. Garnitura liberala are de lucru asupra criteriilor care vor face ca PNL si PD sa poata intocmi liste corecte pentru alegerile generale. Acestea ar putea fi: rezultatele in locale si pozitia in sondaje – liberalii inregistrand 18%, iar democratii 10% dupa ultimele cercetari ale CURS. Saptamana viitoare, PNL si PD vor stabili regulile de joc ale viitoarei aliante – deocamdata doar la masa negocierilor, urmand ca totul sa fie oficializat la comandamentele generale ale celor doua formatiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.