Home Politic Ponta: România vrea aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA

Ponta: România vrea aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA

DISTRIBUIŢI

Premierul Victor Ponta a pledat miercuri pentru întărirea parteneriatului strategic dintre SUA și România în zona economică. El a mia spus că românii trebuie să aibă sentimentul că Statele Unite consideră România drept un partener de încredere şi respectat. „Este un moment în care trebuie reafirmată ideea unui parteneriat strategic, stabil, de lungă durată între Statele Unite ale Americii şi România, importanţa şi încrederea pe care SUA o acordă întregii regiuni şi tuturor partenerilor şi aliaţilor din zonă şi un sentiment special pentru români că nu doar noi ne dorim acest parteneriat strategic, ci şi SUA consideră că România este un partener de încredere şi respectat”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, care a urmat discuţiei de la Guvern.

El a apreciat că prezenţa vicepreşedintelui Joe Biden la Bucureşti confirmă această idee fundamentală, oficialul american întrerupându-l pe premier şi spunând : „Adevărat !”. El a mai spus că în discuțiile avute cu oficialul american a exprimat hotărârea Guvernului de a-și asuma toate implicațiile poziției de membru NATO și că până în 2016 țara noastră va majora cheltuielile în domeniul Apărării până la 2% din PIB.

Dezvoltare energetică

La rândul său, Biden a afirmat la conferința de presă comună de la Palatul Victoria că România poate să devină punctul cheie care leagă piețele de energie de la Marea Neagră până la Europa Centrală și de Est, dacă își modernizează infrastructura internă în domeniu. Securitatea națională și securitatea energiei sunt inseparabile în această parte a lumii, iar piața de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă și interconectată”, a spus Biden, într-o declarație de presă comună cu premierul Victor Ponta. El a subliniat că Statele Unite sunt dispuse să ajute România pentru a-și dezvolta conductele pentru transportul produselor petroliere.

 

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.