DISTRIBUIȚI

Primăria Capitalei devine complice cu samsarii imobiliarii care se luptă pentru distrugerea spațiilor verzi care au mai rămas în Capitală.
Direcția de Mediu din Primăria Capitalei a dat recent un aviz de defrișare pentru un teren din Parcul Tineretului, teren pe care se vor ridica în curând blocuri de 14 etaje. Este vorba despre un hectar din parcul Tineretului, de pe care a început deja defrișarea copacilor, deși pe rolul Tribunalului Municipiului București se află două dosare pentru salvarea acestui spațiu verde.
Pe data de 4 iunie 2018 urmează să se judece dosarul înaintat de Asociația Salvați Bucureștiul și Eco-Civica dar, înainte ca justiția să se pronunțe, proprietarii au trecut deja la tăierea copacilor, în baza acceptului ilegal dat de Direcția de Mediu de la Primăria Generală.
Trebuie precizat că în 2017, aceeași Direcție de Mediu de la Primăria Generală a declarat că nu emite Aviz de defrișare întrucât consideră că terenul este sub incidența art. 71 din OUG 114/2007 privind protecția mediului și nu-i poate schimba destinația.
Între timp, conducerea Direcției a fost schimbată și probabil, în urma presiunilor, s-a dat avizul de defrișare.
„Consider că Primarul General al Capitalei este direct răspunzător de această situație, deoarece o Direcție din subordinea sa încalcă grav legea, acordând un aviz care favorizează distrugerea Parcului Tineretului.
Având în vedere gravitatea acestor fapte, vom face plângeri penale pentru abuz în serviciu Primarului General Gabriela Firea și directorului Direcției de Mediu din Primăria Capitalei.
Țin să-i reamintesc doamnei Gabriela Firea că, în urmă cu doi ani, s-a angajat în fața bucureștenilor să oprească distrugerea spațiului verde și să asigure un mediu curat în Capitală. Astăzi, cu bunăștiință, calcă în picioare aceste promisiuni și devine responsabilă pentru tăierile de copaci și pentru distrugerea parcurilor bucureștene.”, anunță Nicușor Dan, Deputat de București.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.