Acasă Politic Primarul sectorului 4 – responsabil pentru cheltuirea ilegală a banilor publici pentru...

Primarul sectorului 4 – responsabil pentru cheltuirea ilegală a banilor publici pentru parcarea din Parcul Tineretului

DISTRIBUIȚI

După mai multe decizii executorii ale instanțelor, Primăria Sectorului 4 s-a hotărât, într-un final, să sisteze lucrările ilegale la parcarea din Parcul Tineretului. Banii bucureștenilor din sectorul 4, circa 14 milioane de lei, au fost cheltuiți ilegal pentru construirea parcării, iar primarul Daniel Băluță trebuie să răspundă pentru încălcarea legii cu bună știință.
Reamintesc că prima decizie a instanței în care se spunea clar că este ilegală construirea parcării din Parcul Tineretului a fost dată în luna decembrie 2017. Primarul a forțat și a venit cu o nouă Hotărâre de Consiliu Local, la fel de ilegală ca și prima. Ca parte în proces, Primăria Sectorului 4 trebuia să sisteze lucrările imediat după pronunțarea deciziei, care devine executorie în acel moment, nu după primirea comunicării.
Trebuie subliniat de la bun început că Primăria Sectorului 4 a primit în administrare de la Primăria Generală această porțiune din Parcul Tineretului cu obligația de a o amenaja ca parc, nu pentru a construi o parcare betonată. Daniel Băluță a ignorant Hotărârea Consiliului General al Capitalei, cu aprobarea tacită a primarului general Gabriela Firea, care nu a luat nicio măsură după ce a văzut că primarul sectorului 5 încalcă o decizie a CGMB.
Asociația Salvați Bucureștiul și Eco Civica au înaintat o acțiune civilă pentru aducerea terenului la situația anterioară construirii parcării, costurile reamenajării putând fi de asemenea imputate primarului Daniel Băluță.
Soluția pentru a respecta legea și pentru a asigura bucureștenilor din zonă locuri de parcare este amenajarea unui parc cu o parcare subterană pe partea dinspre bulevard, nu pe toată adâncimea parcului. Această soluție este una legală, iar costurile ei sunt similare cu cele pentru parcarea betonată și ilegală realizată de primarul Daniel Băluță.
Respectarea legii nu e opțională și țin să îl asigur pe primarul Băluță că sunt preocupat de dezvoltarea Bucureștiului și nu de distrugerea lui, așa cum este actuala administrație PSD care s-a remarcat doar prin ineficiență și prin inițiative care nu au nimic în comun cu intersul bucureștenilor de a trăi într-un oraș cu condiții decente, un oraș european”, susține Nicușor Dan, deputat de București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.