Acasă Politic Problemele sanatatii din Romania, semnalate in Parlamentul European

Problemele sanatatii din Romania, semnalate in Parlamentul European

DISTRIBUIȚI


Profesorul Jean Pierre Bebear, deputat in Parlamentul European, a atras ieri atentia asupra lipsurilor semnalate in sistemul de sanatate publica din Romania.

Profesorul Bebear si Marialiese Flemming, ex-ministru al sanatatii in Austria, sunt raportorii Parlamentului European care supravegheaza integrarea Romaniei, in 2007, din perspectiva sanatatii.

In particular, deputatul european a analizat situatia hemofilicilor romani. -Voi inainta un raport Parlamentului European in care voi semnala aceasta situatie. Nu este acceptabil ca o tara cu un nivel bun de sanatate sa nu se ocupe de cei 1.500 de hemofilici. In prezent, Romania are o pozitie favorabila pentru viitoarea sa integrare in Uniunea Europeana, eforturile sale din domeniul sanatatii trebuie sa cuprinda si ameliorarea rapida a acestei situatii. Vom exercita presiunea morala pentru a schimba lucrurile-, a precizat prof. Bebear. -Nu este acceptabil, de exemplu, sa mori din cauza unei hemoragii produse de o extractie dentara in lipsa unui tratament disponibil-, a adaugat Bebear.

In prezent, in Romania traiesc aproximativ 1.500 de hemofilici, iar proportia celor care depasesc varsta de 30 de ani este de doar 25-30%, fata de 45 spre 50%, media din tarile Uniunii Europene. Pentru tratamentul tuturor bolnavilor ar fi necesara suma de opt milioane de euro anual, in prezent fiind alocate 24 de miliarde prin intermediul unui program national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.