DISTRIBUIȚI

În luna iunie 2021, mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege prin care mandatul unui manager interimar de spital era limitat la 6 luni cu posibilitatea prelungirii o singură dată cu 3 luni. Astfel numirile politice care au distrus sistemul sanitar nu ar mai fi creat baronii din Sănătate. Comisiile de Muncă și cea Juridică din Camera Deputaților, cameră decizională, au avizat favorabil în unanimitate proiectul de lege care însă a fost blocat de președintele Comisiei de Sănătate, obscurul Nelu Tătaru.

Comisia de Sănătate a avut termen de depunere a raportului data de 2 noiembrie 2021, însă Tătaru pur și simplu refuză să pună pe ordinea de zi acest proiect de lege.

Indignați, membrii comunității Declic au organizat un protest la Parlament:

„Am protestat la Parlament pentru că de aproape 6 luni, legea care oprește numirile politice de manageri interimari în spitale este ignorată. Comisia care ignoră proiectul este condusă chiar de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Dacă și tu vrei spitale conduse de manageri profesioniști, angajați prin concurs, scrie-i un mesaj lui Nelu Tătaru, pe Facebook. Cere-i să pună de urgență legea depolitizării spitalelor (PLX 460/2021) pe ordinea de zi: https://go.declic.ro/scrie-Nelu-Tataru”, anunță Declic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.