Acasă Politic Protest USR față de adoptarea legilor Justiției în Camera Deputaților

Protest USR față de adoptarea legilor Justiției în Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

USR condamnă modul în care coaliția PSD-ALDE a decis astăzi să pună legile justiției pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, sub rezerva primirii raportului din partea Comisiei speciale.

Rapoartele erau cel mai probabil deja scrise din moment ce au fost gata atât de repede ca să intre în plen, iar parlamentarii USR, membri în Comisia Iordache, au constatat că amendamentele depuse de ei nu sunt în raport, acest lucru fiind de o gravitate maximă.

USR atrage atenția că legile sunt dezastruoase, iar efectul acestora se va vedea în curând, pentru o perioadă lungă de timp.

‘PSD-ALDE nesocotește drepturile a milioane de români. Ce vor ei să facă astăzi, să treacă forțat legile justiției în Parlament, este contrar cu ceea ce a zis Curtea Constituțională. Sper ca opoziția să se mobilizeze și să contestăm împreună aceste legi la CCR. Lucrurile nu se vor termina aici!’, a declarat deputatul USR Stelian Ion, membru în comisia de justiție.

În Comisia Iordache s-a desfășurat un simulacru de dezbatere, cu texte citite și aprobate la prima vedere, deși propunerile ministerului justiției au fost trimise Comisiei de săptămâna trecută. Cel mai grav este faptul că parlamentarii PSD-ALDE au profitat de ocazie ca să extindă modificările și pe alte chestiuni decât cele prevăzute în deciziile CCR. Un exemplu este introducerea în lege a unui articol care prevede negru pe alb că președintele țării nu mai poate refuza numirile procurorilor și judecătorilor, deși deciziile CCR nu impuneau această mențiune.

‘Nu veți fi la guvernare tot timpul și la un moment dat lucrurile se vor întoarce împotriva dumneavoastră. În momentul acela gândiți-vă dacă vă veți dori o justiție care să fie subordonată politic sau una independentă?’, i-a întrebat deputatul USR, Claudiu Năsui, pe reprezentanții majorității parlamentare.

USR semnalează că punerea în acord a proiectelor de modificare a legilor justiției cu deciziile CCR nu rezolvă problemele de fond, aceste proiecte rămân la fel de nocive pentru sistemul de justiție din România.

1 COMENTARIU

 1. PENTRU A COMBATE O PARTE DIN CAUZELE “cancerului care macina societatea romaneasca”, PENTRU A IMPLEMENTA UN MODEL DE TARA, UN PROIECT DE TARA sau O STRATEGIE NATIONALA TREBUIE CA INAINTE DE TOATE SA GASIM RASPUNSURI LA CATEVA INTREBARI DE NUATURA CIVIC-SPIRITUALA, ESENTIALE PENTRU VIITORUL NEAMULUI ROMANESC si anume:
  1. – Cind vom fi in stare ca cetateni romani, intr-un nr. foarte insemnat (milioane), sa protestam simultan, public, cateva ore sau zile, avind ca motiv incalcarea unui drept sau a unor drepturi elementare ale oricarui semen(roman) de catre autoritatile statului roman sau altele straine, facind astfel dovada sau proba existentei unei coeziuni sociale de neam ?
  2. – Cind, oricare persoana publica, edil sau politician (independent) roman ales ori purtator de autoritate statala va putea sa manifeste aceeasi atitudine, grija (atentie) atat pentru omul bogat cat si fata de cel sarac, tot atata fata de cel performant cat si fata de cel neputiincios(nu prefacut) facind dovada sau proba existentei omeniei si a unei moralitati in viata civica, sociala?
  3. – Cind vom fi capabili (ca romani) sa intelegem ca indiferent de postura sau functia in care suntem trebuie sa manifestam intelegere si omenie in rationalitate unul fata de celalalt pentru ca fiecare dintre noi sa primim la rindul nostru tot atatea ajutoare (sau fascicole de energii pozitive) cati romani suntem pe planeta Pamint, facind astfel dovada sau proba existentei unei intelepciuni desavirsite?
  4. – Cand va dispare ura, dusmania, comportamentul neamului prost dintre romani facand astfel dovada existentei unei armonii desavarsite?
  Aceste intrebari au raspunsuri asemanatoare si se vor indeplini atunci cind si in Romania se vor realiza cele trei nazuinte fundamentale ale existentei umane, sa devenim un popor, lipsit de rautate si lacomie, credincios unor idealuri sau teluri nobile si cu inteligenta colectiva de nivel superior pentru a descoperi, intelege si aplica mecanismul pe baza caruia turmele de animale isi “desemneaza” conducatorii din rindul celor mai viguroase si „talentate” exemplare pentru a fi ferite de primejdii sau pericole.
  In Romania FIRESCUL – ANORMAL existent in prezent va deveni NORMAL, atunci cand cele patru institutii fundamentale ale unei societati moderne, civilizate JUSTITIA, BISERICA, SCOALA si PRESA vor functiona respectand SI adevarul nascut din moralitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.