DISTRIBUIŢI
sectorul 1

Așezați ca la talcioc la masa împărțelii, jupânii politicii românești vreme de 34 de ani, PSD și PNL vor să mai sfâșie încă o dată bugetele sectoarelor Bucureștiului.

După nopți de încrâncenări, amenințări și socoteli surse din cele două partide au transmis diverșilor jurnaliști că la Primăria Capitalei vom avea candidatul comun PNL-PSD, posibil chiar în persoana lui Marcel Ciolacu, conform unor surse G4 Media, iar sectoarele 3, 4 și 5 rămân clar în plasa PSD. Cu toată supărarea fostului primar Gabriel Mutu, Sectorul 6 va fi alocat actualului primar PNL Ciprian Ciucu.

Sectorul 2 pare un pic mai încurcat, doritor de candidatură fiind Rareș Hopincă, actualul prefect de București și finul după nevastă al premierului Marcel Ciolacu. Căzut între scaune, Dan Cristian Popescu va trebui să se orienteze către altă platformă politică dacă se mai visează primar la acest sector unde fragila Monica Anisie de la PNL deși din start în coada plutonului, poate trece în pole-position din pix, că ce prieteșug politic ar fi acela în care PNL pleacă cu traista goală? Pentru împăcarea orgoliilor, dar și a foamei PNL, demonstrată de cel mai recent dosar instrumentat de DNA vezi AICI, soluția îndestulătoare este bogatul Sector 1 unde PSD deja joacă și va juca mână moartă conform înțelegerii.

Candidatul PNL la Sectorul 1 este un fost șef de cabinet al lui Eduard Helvig care l-a plasat deputat pe lista PNL Ilfov cu semnătura infractorului condamnat (vezi pe site-ul DNA detaliile condamnării), Hubert Thuma.

Deocamdată ilfoveanul născut în Mehedinți este complet necunoscut în București și conform pliantelor electorale distribuite deja în cutiile poștale nici nu a putut consemna în acestea vreo activitate sau acțiune deja desfășurată pentru locuitorii sectorului 1. Chiar și prin motto-ul declarat, deputatul ilfovean își anunță alegătorii că vin zile grele : „The only easy day was yesterday” (Singura zi ușoară a fost ieri).

Sectorul 1 între Clotilde Armand și Mircea Andrei

Cum Victor Ponta care voia să candideze din partea PSD la Sectorul 1 a pierdut trenul (a se citi elicopterul pentru lacomii politicieni de la PNL și PSD), se pare că Sectorul 1 are doar doi candidați cunoscuți de electorat: actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand care dorește să obțină un nou mandat și are susținerea a trei partide: USR, „Forța Dreptei” condus de Ludovic Orban și PMP condus de Eugen Tomac și Mircea Andrei, susținut de partidul neparlamentar Alternativa Dreaptă, avocat, fost magistrat, profesor și senator, care locuiește de foarte mulți ani în Sectorul 1, unde a și fost activ social de-a lungul anilor. Partidul Alternativa Dreaptă a apărut pentru prima oară în cel mai recent sondaj Sociopol, iar Mircea Andrei ocupă funcția de secretar general. Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Conservatorilor Europeni, președinta Adela Mîrza fiind membră în boardul de conducere al ECR Party alături de Giorgia Meloni, președinta partidului Fratelli D’ Italia cu care a câștigat alegerile.

AUR încă nu și-a lansat vreun candidat însă în Sectorul 1 a obținut un scor de doar 4% în anul 2020 când pe național a reușit un scor electoral de peste 9%.

Așadar lupta va fi strânsă la Sectorul 1, bătălia dându-se între actualul primar care nu se mai bucură de susținerea PNL, necunoscutul candidat PNL-PSD și experimentatul Mircea Andrei, foarte prezent în teritoriu în ultimul timp.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.