Acasă Politic PSD dă semnalul plecării agramatului de la Educație prin Remus Pricopie, rectorul...

PSD dă semnalul plecării agramatului de la Educație prin Remus Pricopie, rectorul SNSPA

DISTRIBUIȚI

Dacă Valentin Popa rămânea doar rectorul Universității din Suceava, nu-i afla o întreagă țară limitele. Chiar înainte de primul raport al premierului Dăncilă despre guvernare prezentat în fața PSD, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, fost ministru al Educației în guvernul Ponta, a transmis o declarație de presă privind alocarea cifrei de școlarizare în învățământul superior:

„Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educației dar și unele afirmații total deplasate ale Ministrului Valentin POPA au adus sistemul de învățământ din țara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaște, săptămâna viitoare au fost anunțate mai multe proteste ale studenților și cadrelor didactice universitare, inclusiv în fața Ministerului Educației.

Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani și cred că încă mai este timp să se evite amplificarea și extinderea protestelor, legitime de altfel.

Îmi este greu să cred că acțiunile Domnului Ministru POPA vor fi susținute de Doamna Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ sau de coaliția politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri NU sunt prevăzute în Programul de Guvernare și nici în strategia pe care o invocă (Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială și după consultarea tuturor instituțiilor de învățământ superior din țară.

Cu mai multă înțelepciune, această situație tensionată putea fi evitată!”, încheie PSD-istul.
Punem pariu că zilele agramatului sunt numărate în fruntea ministerului Educației?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.