Acasă Politic PSD introduce o nouă taxă: timbru la apa minerală la fel ca...

PSD introduce o nouă taxă: timbru la apa minerală la fel ca la țigări și alcool. Apa plată și cea carbogazoasă se vor scumpi

DISTRIBUIȚI

Conform INS, impozitele asupra veniturilor, contribuțiile la bugetele de asigurări sociale, cotizațiile și alte impozite și taxe au reprezentat, în 2016, o pondere de 20,3% din cheltuielile totale ale unei gospodării românești. Guvernul PSD-ALDE care a mărit salariile din mediul bugetar fără cap, disperat de împrumuturile pe care e obligat să le contracteze inventează o nouă taxă fără a renunța la mărirea accizelor.

Apele minerale vor fi reglementate separat de legea minelor, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică, scrie economica.net. Așadar, Guvernul Tudose vrea să introducă o taxă de timbru la apă.

Viitoarea lege creşte taxele de prospecţiune şi exploatare cu 34%, iar taxa anuală pe suprafaţa de exploatare va fi mărită cu 67%.

În plus, producătorii vor fi obligaţi să se reautorizeze, după reguli noi, în termene pe care le acuză că sunt prea scurte pentru a se putea conforma, iar sticlele de apă vor trebui timbrate, precum ţigările şi alcoolul.

Astfel, aplicarea unui timbru pe apă, precum în cazul țigărilor sau alcoolului, va duce la scumpirea produsului final de la raft.

Mulți producători de apă nu vor putea susține toate aceste cheltuieli tehnologice și vor fi nevoiți să închidă, iar producătorii rămași pe piață vor scumpi apa la raft pentru a susține cererea, iar cel afectat va fi tot consumatorul final, se plâng producătorii citaţi.

În plus, nu există decât un laborator de referinţă, ceea ce face ca, în caz de litigiu, producătorii să nu se poată apăra corespunzător. Integral la  economica.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.