Acasă Politic PSD stă cu mortu-n geam pentru a-i încasa „pensia electorală”

PSD stă cu mortu-n geam pentru a-i încasa „pensia electorală”

DISTRIBUIȚI

După ședința de spiritism electoral inventată în Kiseleff prin slogalul „USL trăiește”, autoritățile locale încep să pună capăt șaradei PSD de păcălire a românilor cum că USD este în fapt defunctul USL. Cel care și-a dat obștescul sfârșit după ieșirea de la guvernare a liberalilor. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Suceava a admis, marţi după-amiază, cererea PNL Suceava de îndepărtare a afişajului electoral al Alianţei PSD-UNPR-PC care conţine acronimul USL, decizia nefiind executorie. BEJ Suceava a admis cererea depusă de PNL cu şase voturi pentru şi două împotrivă, cele două voturi împotrivă fiind ale reprezentanţilor PSD şi PMP din BEJ. PNL Suceava a cerut Biroului Electoral Judeţean Suceava să dispună îndepărtarea afişajului electoral ce conţine denumirea Uniunii Social Liberale sub acronimul USL.

„USL (nu) trăiește!”

Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că „USL trăieşte doar în mintea bolnavă a conducătorilor PSD” şi că nu se poate folosi în campania electorală o denumire a unei alianţe care nu mai există „de facto” şi care nu participă în alegeri. „Ponta, Sârbu şi Daniel Constantin au omorât USL, i-au confiscat trupul şi încearcă să-l ţină în reanimare, pe aparate, cum îşi ţinea Bulă bunica pentru a-i lua pensia”, a spus Băişanu. Liderul PNL a cerut PSD să îndepărteze toate afişele cu „USL trăieşte” şi să nu mai mintă populaţia României că USL se va reface după europarlamentare pentru că PNL nu mai e dispus să sprijine nicio formaţiune politică ce a minţit poporul român.

Decizia Biroului Electoral Judeţean Suceava urmează să fie contestată, în 48 de ore, la Biroul Electoral Central de PSD Suceava, a declarat Teodor Sârghi, reprezentantul PSD în BEJ Suceava. El a spus că materialele electorale respective vor fi îndepărtate doar dacă decizia BEJ Suceava va fi menţinută de BEC şi va deveni executorie. „Vom îndepărta singuri acele materiale electorale care sunt vizate de decizie, dacă aceasta va fi menţinută şi de BEC”, a spus Sârghi. Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat însă că doar puţine dintre materialele electorale conţin acronimul USL. El a arătat că, sunt, în general, afişate materiale electorale ce promovează Alianţa PSD-UNPR-PC, dar şi unele în care se foloseşte abrevierea „U.S.L.” şi nu „USL”.

Demersuri legale

„Sunt materiale cu U.S.L. care înseamnă altceva. Poate fi abrevierea de la Udeşti-Suceava-Liteni (Moara), un drum judeţean care începe să fie modernizat printr-un proiect finanţat prin POR, dar poate fi şi Ulma-Straja-Laura (Vicovu de Sus), un alt drum judeţean ce va fi finanţat prin POR şi pentru care facem studiu de prefezabilitate şi proiecte tehnice”, a spus Nechifor. Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului „USL” în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, anunţa, la începutul săptămânii trecute, deputatul liberal Alina Gorghiu.

 

„Azi a fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru că orice om serios şi responsabil ştie că USL nu mai trăieşte”, preciza Alina Gorghiu, referitor la afişe ale alianţei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie „USL trăieşte”. Gorghiu arăta că PNL solicită public atât premierului, cât şi întregului „colectiv PSD” să pună capăt „minciunii” răspândite pe materialele electorale în tot spaţiul public din România conform căreia USL ar trăi şi care reprezintă „o poveste de prost gust”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.