Acasă Politic PSD vrea să bage la închisoare 157.798 angajatori care au declarat dar...

PSD vrea să bage la închisoare 157.798 angajatori care au declarat dar au întârziat plata contribuţiilor sociale pentru 2 milioane de angajaţi

DISTRIBUIȚI

Cine n-a întârziat niciodată plata unei datorii să ridice piatra.Nu e cazul desigur al ministerului de Finanțe sau al PSD care are datorii neplătite.

Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa a motivat astăzi într-o conferinţă de presă, necesitatea transferului contribuţiei sociale de la angajator la angajat, el precizând că 157.798 angajatori au declarat dar nu au plătit la timp contribuţiile pentru circa două milioane de angajaţi.
„Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuţii şi necesitatea implementării acestei măsuri. La data de 30.09.2017 erau 157.798 angajatori care nu au plătit contribuţiile sociale pentru angajaţii lor. Am să vă menţionez şi numărul angajaţilor aferenţi. Este vorba de 2.076.097 angajaţi”, a spus Mişa citat de Adevărul. El a precizat că „este o pondere foarte mare şi un număr foarte mare a celor care până acum evitau plata contribuţiilor sociale către bugetul de stat”. Ministrul a mai spus că măsura va fi aplicată laolaltă cu introducerea sancţiunii pentru evaziune fiscală şi realizarea unui dosar penal dacă angajatorul va face stopaj la sursă şi nu va vira la bugetul de stat contribuţiile reţinute angajatului.

Până în 2015 când Curtea Constituțională a declarat neconstituțională articolul spunea că „reținerea și nevărsarea, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă se pedepsește cu închisoare de la un an la șase ani”. Așadar și dacă le plătea în a 45-a zi cu majorările și penalitățile aferente, patronul tot mergea la închisoare. Acum dacă PSD și ALDE dau OUG în acest sens, cum cele 30 de zile de la 30 septembrie au trecut, cei 157.798 angajatori pot ajunge la închisoare dacă nu plătesc chiar în ziua adoptării OUG toate datoriile la fisc. Să-și vândă nenorociții casele pe nimic ca să aibă politicienii bani să-și încaseze salariile uriașe.
Și atenție! Nu există vreun prag la evaziune fiscală. Orice sumă e infracțiune! Doar la abuzul în serviciu se pune prag. Să-și apere pieile lor!

 

1 COMENTARIU

  1. O prosteala si-o minciuna pe fata, din partea lor. 1. colectarea contributiilor sociale e de 85%. Angajati sunt 5 milioane… nu poti colecta 85 % dela 3 milioane si ceilalti 2 milioane sa conteze doar 15 %.. o aberatie…ei au adunat 2 milioane de angajati la care nu s-a platit intr-un timp mai indelungat, la numaratoare au pus un angajat si de 10 ori, exemplu: Gica a lucrat la o firma 3 luni, firma care nu i-a platit darile… Gica s-a angajat la alta firma ,iar 3 luni, si aia a intrat in faliment, lui Gica nu i-au platit darile, samd.. Manipulare grosolana. 2. Pai daca o firma nu a platit contributiile catre stat, de ce ar plati acum? Cine nu plateste la puscarie, asa era si inainte… inainte trebuia sa platesti partea ta ca angajator si partea angajatului..si unii dintre patroni nu plateau nimic… Acum daca darile trec toate la angajat, dar tot patronul trebuie sa le plateasca, se schimba ceva? La fel nu plateste si gata, pe riscul lui.. unde-i chichirezul? Toata legea e o prosteala si nimic mai mult…Incredibil cat de multa lume e idioata si „pune botul” la mafia politico-guvernamentala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.