Acasă Politic Puterea pregateste debarcarea liderului PRM

Puterea pregateste debarcarea liderului PRM

DISTRIBUIȚI

-Executia- in plen sau demisia din Senat

Acestea sunt variantele juridice pe care i le-a -oferit- ieri lui Vadim senatorul PSD Ioan Predescu, fost ministru al justitiei. El a explicat ca imunitatea functioneaza ca o protectie asupra persoanei in calitate de titulara a mandatului de parlamentar, fiind indisolubil legata de acesta. Astfel, nimeni nu poate renunta la imunitate, dupa cum pierderea imunitatii nu se aplica si asupra unui alt mandat din alta legislatura – sustine Predescu. Vadim nu are in consecinta decat doua cai: aceea de a -suporta- votul plenului sau de a renunta la mandatul de senator pentru a permite intrarea in functiune a Justitiei.

Un alt social-democrat, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat ieri, sec, printr-un comunicat ca -situatia in care se cere ridicarea imunitatii unui coleg senator, cu toate ca nu reprezinta in nici un caz un prilej de satisfactie pentru presedintele Senatului, incumba obligatia tratarii ei conform procedurilor in vigoare, indiferent de numele celui vizat-.


Gestul lui Vadim – lovit de nulitate

Nicolae Vlad Popa: -Nimeni nu-si poate lepada imunitatea-

Reactia senatorilor fata de gestul lui C.V. Tudor a fost unanima: initiativa sefului PRM nu are nici o valoare juridica. Liberalul Nicolae Vlad Popa, membru in Comisia juridica a Camerei Superioare. a explicat ca demersul lui Vadim este nul, pentru ca -imunitatea parlamentara este un drept inalienabil, conferit prin Constitutie. Nu exista o procedura care sa-ti permita sa-ti lepezi imunitatea-. Senatorul PNL a adaugat ca gestul sefului PRM nu afecteaza cu nimic demersurile pe care Parchetul General le poate declansa la adresa persoanei sale. -Nimic nu poate opri Parchetul sa faca cercetari in continuare-, a spus juristul liberal. El a fost de parere ca Vadim poate fi chiar pedepsit de Senat, din moment ce actiunea sa este -un act gratuit-. -Poate fi sanctionat, pentru ca exista obligatia de a te prezenta la lucrarile Senatului-. -Oricum, motivatiile oferite de Corneliu Vadim Tudor nu stau in picioare-, a conchis Nicolae Vlad Popa.

Peter Eckstein crede ca Vadim se autovictimizeaza

Senatorul UDMR Peter Eckstein a calificat, la randul sau, demersul sefului PRM drept -un act fara valoare juridica-. In opinia lui Eckstein, adevaratul scop pe care Vadim l-a urmarit prin gestul sau este imbunatatirea propriei imagini: -Are ocazia sa se autovictimizeze, sa pozeze in omul care accepta consecintele faptelor sale. Omul obisnuit habar n-are ce prevede regulamentul Senatului, iar Vadim se foloseste de acest lucru-, a spus Eckstein.

Maria Petre, PD: -Vadim a fost deranjat de reactia lui Nicolae Vacaroiu-

Maria Petre, senator PD, a opinat, la randul sau, ca initiativa lui Vadim nu are nici o valoare in plan juridic. -Ar fi fost valabila in cazul in care senatorul PRM ar fi renuntat complet la mandatul sau, asa cum a facut Traian Basescu, pe vremea cand era deputat, in legislatura trecuta-. In opinia senatorului democrat, C.V. Tudor a fost, intr-un fel, deranjat de reactia PSD fata de afirmatiile sale, mai cu seama de cea a lui Nicolae Vacaroiu, pe care il credea un aliat-.


PSD asteapta raportul Parchetului pentru a-l ataca pe Vadim cu acte in regula

Ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, i-a anuntat, ieri, pe colegii sai de partid din Delegatia Permanenta ca, in maximum doua zile, Parchetul va definitiva raportul privind acuzatiile lui Vadim Tudor la adresa Administratiei Prezidentiale. Desi a tinut sa precizeze ca PSD nu a decis inca ce pozitie va adopta in legatura cu posibila ridicare a imunitatii parlamentare a presedintelui PRM, secretarul general, Cozmin Gusa, a afirmat totusi ca declaratiile iresponsabile ale lui C.V. Tudor au afectat pe toata lumea.

-El a demonstrat ca patriotismul pe care il afiseaza e unul de parada.

Defaimarea tarii in acest fel este cea mai clara dovada de lipsa de patriotism. Dar intelegem PRM. Intr-un moment in care Romania e alaturi de NATO, ei raman fara obiectul muncii-, a spus Gusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.