Acasă Politic Rafila îl acuză pe Tătaru că nu vrea ca ANTIBIOTICE să producă...

Rafila îl acuză pe Tătaru că nu vrea ca ANTIBIOTICE să producă Remdesivir. Societatea e condusă de cumătrul ministrului

DISTRIBUIȚI

În timp ce Ungaria a început deja să producă Remdesivir, România cumpără de pe piaţa externă medicamentul care omoară virusul COVID. Asta deşi ANTIBIOTICE Iaşi ar putea produce acest medicament extrem de important în lupta cu pandemia.

Alexandru Rafila a explicat la Antena 3 că el însuşi a făcut lobby pentru ca medicamentul să fie produs în România, dar ar fi întâmpinat ostilitate din partea reprezentanţilor statului.

„Este bine să ai capacitate, să nu depinzi de alte surse de aprovizionare şi să nu intri în competiţie cu alte ţări pentru o cantitate limitată dintr-un anumit produs.”, şi-a început Alexandru Rafila explicaţia.

Expertul României la OMS a continuat: „Această chestiune (producerea Remdesivir în România) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni. Compania Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demers.”

„Compania nu are libertate financiară şi de decizie. Dacă, într-adevăr suntem interesaţi, putem face acest lucru, să-l sprijinim din punct de vedere al statului român.”, a mai spus profesorul Rafila.

În 22 mai administrator provizoriu al ANTIBIOTICE SA Iași a fost numit cumătrul lui Nelu Tătaru, Lucian Timofticiuc. Pe 16 septembrie acesta a fost numit de ministrul Sănătății pentru un mandat de patru ani până în 2024 deși nu îndeplinea criteriile de selecție, urmând să preia și președinția CA. Detalii AICI.

 

3 COMENTARII

  1. Nelu Tătaru scoate medicii de familie afară din cabinete. TATARULE CU ASEMENEA JUDECATA de doi lei TREBUIE SA-TI DAI URGENT DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAA….. PAUTEAI SA PROPUI DETASAREA UNOR MEDICI in localitatile unde permitea situatia unor comasari SA LUCREZE ANTICOVID DAR NU SA AIBA PROGRAM COMPLEMENTAR MEDICII DE FAMILIE pt a-i folosi ca agenti de RASPANDIRE A COVID.
    DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAA…………………….ca esti luat rau pe araturăăăăăăăăăăăăăăăăăăă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.