Acasă Politic Rector: Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare pentru profesorii, studenții și...

Rector: Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare pentru profesorii, studenții și elevii de etnie română. Se instaurează discriminarea prin lege

DISTRIBUIȚI

Declarațiile de astăzi ale reprezentanților UDMR cu privire la prevederile pe care aceștia le-ar dori incluse în următoarea lege a educației sunt umilitoare pentru elevii, studenții și profesorii de etnie română, generând discriminare, nicidecum integrare și egalitate de șanse, consideră rectorul Universității de Vest care este și coordonatorul Comisiei de Educație a PNL, deputatul Marilen Pirtea. „Din start, vreau să spun că sunt, am fost și voi fi mereu pentru respectarea drepturilor minorităților. Provin dintr-un mediu profund multietnic și înțeleg nevoile acestora. Însă, ceea ce UDMR propune depășește limita discursului privind drepturile minorităților și aruncă dezbaterea într-o zonă a umilinței, a discriminării inverse, a unui tratament profund inegal aplicat populației majoritare”, consideră liberalul.

Marilen Pirtea face referire la solicitarea UDMR de a include prevederi pentru dublarea finanțării de bază per student pentru cei care studiază în limba unei minorități naționale, cât și dublarea costului standard per elev în localitățile sau cartierele „unde o comunitate se află în minoritate națională, etnică sau lingvistică și unitățile de învățământ sau structurile acestora funcționează în zone izolate lingvistic, geografic și cu număr redus de elevi” – după cum arată informațiile din spațiul public.

Coordonatorul Comisiei de Educație a PNL acuză UDMR că s-a molipsit de la social-democrați și a intrat în febra pomenilor electorale: „Dorința UDMR ca absolvenții cu diplomă de bacalaureat să susțină fără nici o taxă examenul pentru obținerea permisului auto este ilară. Nu are nicio relevanță, angajează statul la o cheltuială inutilă. Ar trebui văzut cine de la vârful UDMR are școală auto. Poate așa s-ar explica și această absurditate”.

Marilen Pirtea spune că propunerile UDMR vor fi luate de urgență în dezbatere în Comisia de Educație a PNL, asigurând că liberalii nu vor accepta sub nicio o formă instaurarea discriminării prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.