Acasă Politic România nu s-ar fi dezvoltat atât de repede în afara UE

România nu s-ar fi dezvoltat atât de repede în afara UE

DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană nu este instituţia perfectă, dar rămâne singura opţiune corectă pentru România. În momentul în care am demarat negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană, PIB-ul pe cap de locuitor în ţara noastră era la 30 la sută faţă de media UE, iar în prezent am ajuns la aproape 70 la sută. Sigur că ne dorim cu toţii o dezvoltare mult mai rapidă, însă progresele făcute de ţara noastră sunt remarcabile.
Dacă nu am fi făcut parte din Uniunea Europeană, investiţiile străine ar fi fost la un nivel mult mai scăzut, iar românii nu ar fi avut libertatea de a munci oriunde îşi doresc în Europa. Nivelul de trai din România ar fi fost cu mult mai coborât.

În plus, în această pandemie am fi avut dificultăţi reale în asigurarea vaccinurilor necesare. Am beneficiat, la fel ca toate statele membre al UE, de contractele negociate la Bruxelles cu marii producători de vaccinuri, lucru care era mult mai complicat dacă am fi făcut-o de unii singuri.

Un eurobarometru realizat recent arată o încredere ridicată a românilor faţă de Uniunea Europeană, semn că beneficiile aderării au fost înţelese pe deplin.

Aproximativ șapte din zece români declară că se simt cetățeni europeni, în timp ce 58% dintre ei apreciază că își cunosc drepturile în calitate de cetățeni ai Uniunii.

De asemenea, planul de redresare conceput la Bruxelles, în valoare totală de 750 de miliarde de euro, este apreciat ca fiind eficient de aproape două-treimi dintre români. Cert este că vom beneficia în următorii ani de fonduri europene consistente, în valoare de câteva zeci de miliarde de euro, bani cu care România se va schimba din temelii.

Sigur că încă nu există o dezvoltare echilibrată la nivel naţional şi că marile oraşe plus capitala sunt principalele beneficiare ale dezvoltării. Încă există sărăcie în destule judeţe, iar nu toţi românii au beneficiat de binefacerile apartenenţei noastre la marea familie europeană.

Inclusiv Tulcea este un judeţ cu multe probleme și bunăstarea încă nu s-a instalat, aşa cum ar merita orice colţ din Europa. Dar vom munci zi de zi, pentru că singura şansă a ţării este să ne dezvoltăm împreună.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

2 COMENTARII

 1. Domnule deputat Siscu,
  Interesant discursul dumneavoastra, felicitari pentru limbajul de lemn, lipsit de imaginatie pe care sper ca ai dumneavoastra consilieri parlamentari l-au conceput, parca am citi un material prezentat din fosta publicatie Scanteia de dinainte de 1989.
  Iar finalul acestui comunicat este surprinzator, citez dar vom munci zi de zi, inchei citatul , eu ca alegator din judetul Tulcea ce sa inteleg ca va impiedeca cineva pe dumneavoastra sa munciti zi de zi in Parlament, zau parca este din piesele de teatru scrise de genialul Caragiale.
  Apropo dumneavoastra sunteti din orasul Babadag ca si domnul Teodorescu Horia – baronul PSD, ultimul conduce autoritar ca un stapan feudal de peste 10 ani judetul Tulcea, impreuna sunteti foarte buni prieteni, cu toate ca va aflati in partide aparent diferite ceea ce este un lucru extrem de firesc intr-un oras atat de mic, nimic de reprosat.
  Insa domnule SISCU -deputat PNL ce faceti dumneavoastra in privat cu domnul Teodorescu HORIA chiar nu ma deraajeaza sunteti amici de o viata, insa dumneavoastra ca reprezentant al unui partid
  ce va aflati la putere, aveti banii – zecile de miliarde de euro promisi in comunicataul dumneavoastra si cu toate acestea nu se vede nimic, absolut nimic.
  Nu am sa va solicit sa contribuiti cu bani europeni la racordarea orasului Babadag la reteaua de gaze naturale – desi ati putea sa manifestati empatie macar pentru ale dumneavoastra rude din familie si daca sunteti speriat de un eventual conflict de interese , poate ca v ar interesa ca in judetul Tulcea, adica la votantii din PNL mai exista si alte localitati lasate in evul mediu din punct de vedere al incalzirii !!
  Sunteti probabil interesat sau nu dar in judetul Tulcea exista conducte de gaze -magistrale care traverseaza comune precum Frecatei, Niculitel, Somova, etc. si ca ai dumneavoastra reprezentanti din PNL, colegii dumneavoastra de partid bine plantati la ROMGAZ, sub diferite tertipuri refuza categoric racordarea lor la acest tip de utilitati si in mod firesc cresterea nivelului de trai al celor care v-au votat domnule deputat SISCU !?!>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.