Acasă Politic Să nu uităm cine este Bogdan Chirieac cel autodefinit ca „pielea p…ii”...

Să nu uităm cine este Bogdan Chirieac cel autodefinit ca „pielea p…ii” și care azi ne dă lecții la televizor

DISTRIBUIȚI

Dacă deschizi televizorul pe Antena 3 iar Bogdan Chirieac nu e prezent în studiou, cu siguranță îl găsești pe România TV. Puternic pro-PSD, Chirieac dă impresia că știe ce spune despre democrație, lovituri de stat, dezmembrarea României. Discursul său simplist cu trei idei principale este perfect conceput pentru votanții PSD despre care sociologul Bruno Ștefan spunea că ar rămâne nesemnificativi dacă s-a interzice votul celor cu sub opt clase. Ideile repetate de Bogdan Chirieac sunt că „demonstranții din Piața Victoriei dau o lovitură de stat coordonată de Președintele Iohannis” sau „că protestele din Piața Victoriei se aseamănă cu cele din Ucraina, supranumite Euro Maidan și că se teme ca finalul să nu fie același, iar România să riște dezmembrarea”.

Bogdan Chirieac este prezentat la televizor ca analist pentru că în urma înregistrărilor publicate de ziarul Curentul în 2009 în care el și Sorin Roșca Stănescu îl șantajau pe șeful de atunci al ANI, Clubul Român de Presă i-a exclus pe cei doi din breasla jurnaliștilor. Puteți asculta AICI cum îl șantajau cei doi pe șeful ANI și cum Chirieac se plânge că l-a părăsit și amanta pentru că e „pielea p..ii”.
Între 1984 și 1989, Chirieac a fost ghid ONT, postură din care a semnat mai multe note informative către Securitate. Contactat de ziarul Cotidianul, acesta a precizat că „este exclus” să fi semnat vreun angajament de colaborare, așa cum susțin surse din CNSAS, atribuindu-i numele conspirativ „Barbulescu” și a recunoscut că a dat note la Securitate, însă susține ca a semnat cu numele real.

După Revoluție, de profesie inginer chimist, Chirieac a reușit să obțină pentru firma pe care o controla contracte de zeci de milioane de euro cu statul, pentru livrarea de ehipamente electronice, în special Motorola, mai precis cu STS, Ministerul de Interne, Aeroportul Henry Coanda – Otopeni, Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență, Regia Autonomă ROMATSA sau Compania Nationala a Huilei.
Bogdan Chirieac are atât de mulți bani încât declara în 2011 că l-a împrumutat și pe Sorin Ovidiu Vîntu cu un milion de euro.
Cu toate astea, lui Bogdan Chirieac îi place să mănânce pe banii altora, după cum reiese din stenogramele convorbirilor dintre SOV și Chirieac, aflate în dosarul penal al fostului mogul:
„SOV: – Cåt de sobru erai la telefon, mi-a generat impresia că ai måncat iar pe gratis.
Chirieac: – De unde? Eu am plătit masa.
SOV: – Pe bune?
Chirieac: – Da.
SOV: – Aaaa, de aia erai aşa întristat, aveai maxilarele încleştate, ha!
Chirieac: – Îţi dai seama, ha, ha! Îţi dai seama cum a fost. Să mănånc pe banii mei!

Acum fripturistul, numit de fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, purtătorul de cuvânt al mafiei abonate la fondurile europene, laudă PSD-ul, guvernul Grindeanu și pe minunatul Liviu Dragnea. Oare la câte contracte cu statul e deja abonat?

3 COMENTARII

  1. bogdan chireac ca analist politic esre nul . din toate comentariile lui politice nu se vad decat apararea unor vorbe aruncate la intamplare de acea ma interesat mediul din care provine(orginea lui,de unde provine,in ce medu a trait ,ce studii are etc)pentru ca din ce ne sune el nu are nici-o legatura cu politica eterna sau tnerna .un analist in primul rand ar constata problemele,fie ca sunt economice ,geopolitice si sunt destule,de sistem si regim politic,ideologic care de multe ori se bat cap in cap cu cele economice ,financiare,geopolitice(aici ies in fata problemele si avantajele geografice ale unui stat sau a unei zone gegrafice), potential(agonomic,resurse,climatic,de mediu etc)care sa avantajeze alocarea unor investitii posibilitatea gestionari lor etc,etc si sa spui mereu tari emergente si miliarde de oameni si ate lucruri sa nu le vezi e prea putin . aceste probeme vor izugni intro zi asa cum afost probema decolonizari dupa al doilea razboi mondial, cum a fost caderea URSS si a pctului de la varsovia care de fapt a produs criza de dupa ani 2000 etc .ar fi multe de spus nu duar sa spui palavre sa te creada lumea la TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.