Home Politic Schimbarea la machiaj a PRM

Schimbarea la machiaj a PRM

DISTRIBUIŢI

Dupa ce vineri, la conferinta de presa a partidului si ceva mai tarziu, la Cotroceni, -si-a pus cenusa in cap-, sustinand ca vrea sa se impace cu toata lumea cu care intrase in conflict de-a lungul timpului, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a incercat si sambata, la Consiliul National al partidului, sa stearga impresia generala despre comportamentul sau ultraradical. Vadim a anuntat ca PRM a inceput -ofensiva pasnica de preluare a puterii-! El crede ca orice varianta guvernamentala pentru anul 2004 va trebui sa tina cont de PRM. -In orice varianta am intra, alaturi de PSD, daca isi curata coruptii, fie alaturi de Alianta PD – PNL, daca si acestia isi curata coruptii, noi vom asigura o majoritate de 70%-, a aratat Vadim Tudor.

Candidatii PRM trebuie sa aiba camasi curate!

Uitandu-se si in ograda proprie dupa ce a trecut cu -buldozerul- prin curtile celorlalte personalitati ale vietii publice, presedintele PRM a recunoscut ca sunt unii parlamentari ai partidului care n-au vorbit niciodata in mandatul actual. -Sunt putin mahnit, poate sunt timizi. Nu le reprosez decat faptul ca nu sunt combativi-, a marturisit Vadim Tudor. El a precizat ca i-a sfatuit pe senatorii si deputatii PRM sa nu se duca la unele emisiuni de televiziune, pentru ca parlamentarii -parca sunt panditi- ca niste -maimute-, la aceste emisiuni. C.V. Tudor a mai spus ca a solicitat mai multa decenta din partea parlamentarilor PRM. -Daca vrea cineva sa fie vedeta, sa se duca sa cante-, i-a sfatuit Vadim Tudor pe parlamentarii partidului, facand evident aluzii la celebrii -folcloristi- ai PRM. Vadim a vorbit si despre exigentele comisiei de cadre a partidului in privinta cooptarii de noi membri in PRM si a candidatilor pentru parlament. El a spus ca acesti candidati trebuie, printre altele, sa aiba o camasa curata, sa se miste bine si sa vorbeasca o limba straina. Precizand ca va incepe lupta impotriva coruptiei chiar din interiorul partidului sau, presedintele PRM a recunoscut ca -a gresit cand a acordat credibilitate tuturor- si a apreciat ca seful statului, pe care l-a avut mereu in -catare-, este -un om politic innascut, rezistent si care nu poarta ranchiuna-. Potrivit liderului PRM, in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni, presedintele Ion Iliescu a fost asigurat ca -dupa venirea PRM la putere-, actualul sef al statului -va fi protejat-.

Intrigaraia si orgoliile din filiale

Invatamintele presedintelui PRM catre semenii sai de partid nu s-au marginit doar la camasile curate si cunoasterea de limbi straine. Corneliu Vadim Tudor le-a cerut peremistilor sa nu se mai certe in filiale. El a spus ca reprezentantii PRM trebuie sa mai lase orgoliile deoparte si sa rezolve problemele amiabil, -in familie-, pentru a nu crea probleme scopului final al partidului: preluarea puterii in 2004.

Si prim-vicepresedintele PRM, Corneliu Ciontu, le-a cerut delegatilor PRM sa renunte la -excesele de orgoliu- si la -intrigaraie-. -Trebuie sa inlaturam excesele de orgoliu, sa lasam interesele meschine, intrigaraia-, a spus Ciontu, care a aratat ca primeste foarte multe scrisori de la organizatiile partidului din teritoriu prin care peremistii se reclama unii pe altii.

-Speaker- si cancelar – functii in guvernul virtual peremist

Delegatii la Consiliul National al PRM au dezbatut si proiectul programului de guvernare, prezentat de vicepresedintele Carol Dina, document ce pune accent pe -reconcilierea tuturor fortelor politice, sociale, economice, culturale si religioase ca fundament al asumarii constiente a interesului national-. In proiect se arata ca PRM urmareste -garantarea drepturilor de proprietate legal constituite, ca suport al motivarii individuale a cetatenilor, precum si armonizarea intereselor personale cu cele nationale pentru realizarea unui parteneriat solid in care contractul social constituie, defineste si garanteaza starea de normalitate a natiunii-. Proiectul de structura a guvernului, in viziunea PRM, propune ca in subordinea premierului sa intre Cancelaria, Secretariatul General, Integrarea si reforma institutionala, Speaker-ul si informatiile publice. Ministerele pastreaza, in linii mari, actuala structura guvernamentala – Finante, Afaceri Externe, Aparare, Interne, Justitie, Comert si turism, Sanatate, Munca si protectie sociala, Agricultura, silvicultura, ape, mediu, Industrie, Energie si resurse energetice, Transporturi si comunicatii, Educatie si stiinta (include tineret si sport), Dezvoltare regionala si locala (include si dezvoltarea rurala). Statistica, dezvoltarea si prognoza, IMM-uri, cultura, culte, minoritati ar urma sa devina obiect de activitate pentru agentiile guvernamentale. Proiectul programului de guvernare urmeaza sa fie adoptat in luna martie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.