DISTRIBUIȚI

În noiembrie 2020, dezvăluiam în ziarul CURENTUL că Daniela Timofticiuc, cumătra lui Nelu Tătaru, pe atunci ministrul Sănătății, a fost angajată peste noapte la AEP, aceasta neștiind să spună ce a recomandat-o pentru funcție.
Astăzi Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a fost pus sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu, după ce în 2019 a dat afară doi directori din cadrul instituției: Gabriel Saucă (Director general, Direcţia de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional) şi Cristian Petraru (șeful Departamentului de organizare a proceselor electorale).

De asemenea, Mitulețu-Buică este acuzat și că a blocat mai multe posturi din cadrul AEP și nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor, deși trebuia să o facă. Cazul posturilor blocate a fost semnalat și într-un raport al Curții de Conturi. Buică obișnuia să transfere pile de politicieni pe funcțiile pentru care trebuia să organizeze concursuri.

Citește AICI cazul Danielei Timofticiuc, soția fostului consilier al ministrului, Lucian Timofticiuc, pus și el administrator la Antibiotice SA Iași deși nu avea experiență în sistemul medical așa cum se cerea în anunțul de angajare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.