Acasă Politic Senatorii PSD au inventat o expresie nouă pentru chiul: „lucrează în...

Senatorii PSD au inventat o expresie nouă pentru chiul: „lucrează în teritoriu”

DISTRIBUIȚI

Trai nineacă pe banii poporului! Așa poate fi descrisă viața senatorilor români care și-au acordat, cu multă lejeritate, o lună de vacanță suplimentară.  
Vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a susținut, marți, după ședința Biroului Permanent, că senatorii nu intră în vacanță pentru o lună de zile, ci "lucrează în teritoriu", fiind o perioadă extrem de densă din punct de vedere politic.
"Din cele trei tipuri de activități prevăzute în Regulament, vor desfășura un singur tip de activitate, în teritoriu. Sigur, vor lucra, dar vor lucra în teritoriu", a explicat Dumitrescu.
El a ținut să precizeze că senatorii nu intră în vacanță.
"Nu e vacanță, nu este timp liber, din contră, este o perioadă foarte densă din punct de vedere politic și senatorii vor lucra acolo unde sunt aleși, în circumscripțiile electorale, așa cum prevede Regulamentul", a spus vicepreședintele Senatului.
Cristian Dumitrescu a arătat că în Biroul permanent s-a decis ca, în perioada 28 aprilie – 26 mai, Senatul să nu mai lucreze în plen și senatorii să își desfășoare activitatea în teritoriu, în contextul celor trei tipuri de alegeri care se desfășoară în perioada următoare, europarlamentarele, alegerile parțiale și alegeri locale, în comunitățile unde s-a vacantat postul.
"Avem această încărcătură electorală foarte mare", a spus Cristian Dumitrescu, precizând că votul în Biroul Permanent pentru programul Senatului în perioada campaniei pentru euroalegeri a fost majoritar.
Vicepreședintele Senatului a mai spus că, prin vot, s-a mai decis ca din data de 26 mai până la sfârșitul sesiunii parlamentare, Senatul să lucreze trei zile pe săptămână în plen, pentru a se recupera restanțele legislative.

Grăbește-te încet!
Despre programul acestei săptămâni, Cristian Dumitrescu a precizat că sesiunea de interpelări de marți și de miercuri nu va mai avea loc, urmând a se lucra în plen, marți, până la ora 19.30, pentru că pe ordinea de zi sunt 41 de legi importante care riscă să fie adoptate tacit miercuri.
De asemenea, miercuri, programul Senatului va începe la ora 9.00, cu ședința de plen, pentru finalizarea proiectelor de lege de pe ordinea de zi, declarațiile politice urmând a fi depuse în scris, și mai apoi, publicate în Monitorul Oficial.
"Sperăm ca cele 41 de proiecte care au termen de adoptare tacită să le adoptăm", a spus el.
Dumitrescu a menționat că, în cazul în care aceste legi nu vor ajunge la votul plenului, se va prelungi termenul de adoptare tacită, de la 45 de zile, la 60 de zile.
Senatorii vor lucra săptămâna viitoare două zile în plen, iar apoi vor mai avea ședință abia după alegerile europarlamentare, respectiv în 26 mai, conform deciziei Biroului permanent.
Anunțul a fost făcut de liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, care și-a exprimat nemulțumirea față de această decizie.
"Reprezentanții din Biroul Permanent ai PNL au votat împotriva acestei propuneri, susținută de celelalte partide, trebuie să spun că și reprezentantul PDL s-a abținut. Propunerea este ca să venim și săptămâna viitoare, doar luni și marți, deci din nou să se legifereze doar trei ore, trei ore și jumătate pe săptămână, și după aceea să nu mai venim deloc la Parlament", a spus Hașotti.
Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.