Acasă Politic SUA trimit ambasador în România

SUA trimit ambasador în România

DISTRIBUIȚI

Presedintele Barack Obama l-a desemnat marti pe Hans G. Klemm candidat pentru functia de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania. Potrivit Departamentului de Stat, acesta vorbeste germana si japoneza

Candidatura sa urmeaza sa fie supusa aprobarii Congresului.

Hans G. Klemm, angajat in Foreign Service din cadrul Departamentului american de Stat, este senior advisor in cadrul subsecretariatului pentru Management al Departamantului de Stat, pozitie pe care o detine din ianuarie 2015.

Anterior, acesta a fost principal deputy assistant secretary in cadrul Biroului pentru Resurse Umane al Departamentului in perioada 2012 – 2015. A ocupat postul de senior coordinator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific in cadrul Biroului Afaceri Asia de est si Pacific, in 2012, si senior coordinator pentru Statul de drept la ambasada SUA din Kabul, Afghanistan, in perioada 2010 – 2012. A fost ambasador in Timorul de Est in perioada 2007 – 2010. 

Anterior, a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA in Tokyo, Japonia, in perioada 2006 – 2007, si director si director adjunct la Oficiul pentru dezvoltarea carierei in Biroul pentru resurse umane 2004 – 2006.  

Anterior, a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA in Tokyo, Japonia, in perioada 2006 – 2007, si director si director adjunct la Oficiul pentru dezvoltarea carierei in Biroul pentru resurse umane 2004 – 2006.  

A fost director adjunct in Biroul pentru Uniunea Europeana si Afaceri Regionale in perioada 2000 – 2001. A ocupat diverse pozitii in cadrul Departamentului de Stat in tari precum Germania, Japonia, Coreea de Sud, Trinidad Tobago. 

A absolvit Universitatea Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

Ultimul ambasador plin la Bucuresti a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul in decembrie 2012, dupa care misiunea diplomatica a fost condusa interimari: Duane Butcher si acum Dean Thompson. Statelor Unite li s-a reprosat ca nu trimit ambasador plin intr-una din tarile cu care au parteneriat strategic si intr-un context regional dificil generat de criza ucraineana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.