Acasă Politic Suficientul Arafat tot bate câmpii cu termoscanarea la magazin; Rafila spune că...

Suficientul Arafat tot bate câmpii cu termoscanarea la magazin; Rafila spune că nu e termoscanare pentru că nu e vorba de culoare cu scanere

DISTRIBUIȚI

Etatist declarat, Raed Arafat, obișnuit doar cu lingăi în jurul lui, face turul televiziunilor deși nu are nicio pregătire pentru comunicare publică, într-o încercare eșuată de a convinge populația să accepte ca la intrarea în spațiile publice închise să-i fie măsurată temperatura de la distanță. Superficial și neprofesionist, Raed Arafat folosește obsesiv termenul termoscanare:

„Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”.
„Termoscanarea este o forma de pre-triaj, ca sa nu iti intre persoane posibil infectate in interior.”
„Daca este o decizie luata de autoritati ca la supermarketuri, locuri unde lucreaza peste 50 de persoane, sa trebuiasca clar sa ia temperatura, va trebui sa respecte regula si sa termoscaneze (institutia – n.red.)”.
Conform DEX, scanerul este un „aparat folosit în diferite sisteme de investigație pentru explorarea amănunțită punct cu punct”. Desigur că nimeni nu vrea ca un agent de pază să-i facă o explorarea amănunțită chiar dacă spune zeul Arafat. Sau mai ales dacă o spune el.

Reprezentantul României la OMS precizează că măsurarea temperaturii la intrarea în magazin nu este termoscanare. “Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii. Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranță celor care se tem că se găsește ceva la persoana care e investigată. Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt niște dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituții cu trafic mare de persoane”, declară și Rafila.

Suficiență, numele tău e Raed Arafat!

3 COMENTARII

  1. Nu trebuie neaparat sa intram in notiuni de semantica.Sunt convins ca nu este o tragedie daca se masoara temperatura la intrarea in spatii inchise si/sau aglomerate.Eu cred ca este vorba mai mult de o teama putin exagerata,sa nu cumva ,aparem’ in fata altora cu o usoara hipertermie.Din pacate multi au ajuns sa puna stigmate pe semeni,deja pentru un stranut.Sa nu exageram.

  2. Aici e vina chinezului c-a făcut jucăria și Arafat să se joace cu ,, calculatoarele ‘ noastre de mămăligă ( nu explodează)…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.