Acasă Actualitate Arafat ar vrea o amânare a anchetelor DNA privind achizițiile: Nu mi-e...

Arafat ar vrea o amânare a anchetelor DNA privind achizițiile: Nu mi-e teamă de controale, dar se puteau face mai târziu

DISTRIBUIȚI

Raed Arafat a vorbit joi seară, la Realitatea Plus, despre anchetele declanșate de DNA privind achizițiile de materiale sanitare pe perioada epidemiei de coronavirus. Arafat spune că nu se teme de controale, dar crede ca ”ar fi putut fi controlați și mai târziu, deoarece nu fug nicăieri”, iar acum este foarte importantă pregătirea pentru un eventual val doi al epidemiei.

”S-a interpretat greșit ce am zis. Nu sunt împotriva controalelor. Nu mi-e teama de controale. Daca cineva a facut un act de coruptie intentionat sa raspundă. Dar acum trebuie sa fim toti uniti. Avem o fereastră de timp acum ca să nu ne prindă nepregatiți un eventual val doi la toamnă și nu trebuie să pierdem timpul. Controalele sunt bine venite, dar noi putem fi controlati si mai târziu că nu fugim nicăieri si trebuie să ne pregătim acum”, a avertizat Arafat.

Șeful DNA, Crin Bologa a explicat ieri că cererile lui Arafat și Streinu Cercel de a nu fi analizate achizițiile din timpul poandemiei nu pot fi luate în seamă:
„Le-am şi citit, le-am şi auzit şi reafirm hotărârea procurorilor de a-şi face datoria prevăzută de lege şi nu datoria indicată de persoanele publice. Nouă ni se par mult mai grave infracţiunile săvârşite în contextul pandemiei, decât în context normal. Infracţiunile de corupţie sunt grave indiferent când s-au săvârşit, dar acum sunt cu atât mai grave cu cât pun în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor. Vă pot confirma că am auzit aceste declaraţii, dar noi ne ghidăm după prevederile legale şi ne vom face datoria indiferent despre cine este vorba”, a afirmat șeful DNA. El a spus că procurorii nu îi vizează în anchete pe cei care greşesc, ci pe cei care săvârşesc fapte de corupţie şi se îmbogăţesc profitând de pandemie.

2 COMENTARII

  1. Domnule Arafat,in perioada de criza autoritatile statului ar trebui sa incurajeze controalele pentru ca printre acei oameni de afaceri care se ocupa de tot felul de achizitii se pot gasi si uni care sa profite de ocazie vazand in pandemie o binecuvantare de la Dumnezeu pentru afacerile lor tocmai pentru ca atunci cand moartea bate la usa tu Arafat ca reprezentant al statului nu poti sa spui”mai lasatima ma cu achizitiile astea,le facem noi mai tarziu”.
    Asa ca Forta DNA,Corpul de control al ministrului,Curtea de conturi si alte autoritati platite din bugetul statului Roman pentru ca sa vegheze la cum se cheltuieste banul tari,acei oameni de afaceri care sunt stresati de controale pot sa isi trinita angajati in somaj cu 75%din salariu si sa isi suspende activitatea pentru ca se vor gasi destui care sa faca afaceri in perioada de criza.
    Domnule Arafat sa stii ca ceace au facut PSDisti cand au spus”trebuie data putere deplina primarilor pentru ca altfel le este frica sa munceasca din cauza D.N.Aului”nu este decat favorizarea infractorului pentru ca nu a ajuns nici o primarie din Romania fara primar pentru ca erau controale,ba din contra chiar si in cele mai sarace comune din Romania alegatori erau motivati sa voteze un primar sau altul.

  2. „acum este foarte importantă pregătirea pentru un eventual val doi al epidemiei”… Iar dupa aceea va fi foarte importantă pregătirea pentru un eventual val trei al epidemiei. Si tot asa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.