Home Actualitate Surpriza de la Baia Mare, municipiul în care președintele Consiliului Județean Maramureș...

Surpriza de la Baia Mare, municipiul în care președintele Consiliului Județean Maramureș ar putea ajunge primar

DISTRIBUIŢI
În timp ce alegerile locale se aproprie cu repeziciune, partidele își pregătesc strategiile și candidații, un oraș din România se află la răscrucea dintre faliment și dezvoltare. Ultimii doi primari de aici au ajuns după gratii pentru fapte de corupție. Orașul este subdezvoltat, iar cine va urma are pe umeri, pe lângă responsabilitățile uriașe, și urmările trecutului.
Cine va fi primar la Baia Mare după alegerile locale din 9 iunie?
Întrebarea frământă mediul politic local, dar mai ales locuitorii.
Oamenii de aici au pătimit în ultimii ani din cauza situației juridice a fostului primar. Cazul Cherecheș a ținut prima pagină a presei naționale și internaționale. Fostul edil a fugit din țară în ziua în care instanța a pronunțat sentința definitivă și l-a condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.
Din 24 noiembrie 2023, orașul este condus interimar de un viceprimar. Apropierea alegerilor locale a adus pe piață o ofertă bogată de candidați dornici să preia ștafeta. Situația la nivelul administrației publice locale nu este, însă, una confortabilă.
Fără susținere politică la nivel parlamentar, fără uși deschise la ministere și sprijin concret pentru proiecte de dezvoltare majore, Baia Mare riscă să intre în colaps. Cu datorii enorme, care sufocă Baia Mare în acest moment, viitorul e incert. Este nevoie de un primar cu susținere politică serioasă, care nu doar să vrea, dar să și poată dezvolta municipiul.
Părerile oamenilor sunt împărțite. Pe de o parte, sunt sătui de politicieni și ar prefera un candidat independent. Pe de altă parte, un primar fără susținere politică ar putea atrage o și mai mare nenorocire asupra acestui municipiu văduvit în ultimii ani de investiții.
În afară de câteva personaje cunoscute pe plan local, nici unul dintre actorii politici majori nu a anunțat până acum vreun nume concret. La PSD Maramureș există o presiune foarte mare pe baronul Gabriel Zetea, deputat și președintele organizației. La cea mai recentă vizită în teritoriu, premierul Marcel Ciolacu i-a transmis public: dacă nu câștigă Primăria Baia Mare și Consiliul Județean, „va pleca acasă”.
La PNL Maramureș situația este mai optimistă
Șeful organizației județene și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, este un tânăr care a confirmat în ultimii ani pe plan politic și administrativ.
Activitatea sa este susținută de conducerea partidului, ceea ce i-a permis implementarea unor proiecte importante la Maramureș. Modul în care conduce organizația politică și felul în care face administrație au convins și electoratul, care acum patru ani avea dubii cu privire la acesta, fiind considerat la vremea respectivă prea tânăr.
Bogdan a demonstrat, însă, că tinerețea sa e un atu și a reușit să obțină sprijin în toate demersurile sale. Se pregătește pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Maramureș, unde a reușit să apropie administrația de oameni.
La ultima sa vizită în București, a răspuns invitației unor ambasadori, conform postărilor de pe pagina sa de Facebook.
Ionel Bogdan a avut, însă, în aceeași perioadă, și o importantă întâlnire politică
Voci importante din conducerea PNL i-au cerut să identifice un liberal potrivit pe care să îl pregătească pentru președinția Consiliul Județean. Iar el, stând foarte bine în sondaje, să își asume candidatura la Primăria Baia Mare. Maramureșul este unul dintre județele în care coaliția PNL-PSD nu funcționează, iar prin această mutare, liberalii vizează să câștige și la județ, dar și la Baia Mare.
Ionel Bogdan are 37 de ani, este căsătorit cu o frumoasă maramureșeancă și are doi copii. A reușit să ajungă departe în politică și administrație, deși provine dintr-o familie modestă. Calitățile sale profesionale și umane i-au atras rapid simpatia celor mai influenți oameni din România. Așa se explică parcursul său fulminant din ultimii ani.
Bogdan vine din mediul antreprenorial privat, unde a condus o afacere de succes împreună cu soția lui. Rămâne de văzut ce va decide cu privire la Primăria Baia Mare. Cert este că, în situația în care se află orașul, este nevoie de un primar care să aibă toată susținerea posibilă, din toate mediile.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.