Acasă Politic Surse – PSD nici nu vrea să audă de Nelu Tătaru la...

Surse – PSD nici nu vrea să audă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

DISTRIBUIȚI

În 23 iunie 2020, Camera Deputaților a votat Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii de atunci, Nelu Tătaru, intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.
Acum după ce PNL a transmis pe surse presei că la Sănătate va fi nominalizat Nelu Tătaru, PSD transmite tot pe surse că nici vorbă să îl accepte după ce împotriva acestuia a trecut vara trecută moțiunea simplă ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, dar Tătaru nu s-a desprins de scaunul care îi conferă atâta putere.

Cel mai vehement este profesorul Alexandru Rafila care anul trecut l-a prezentat pe Tătaru în toată splendoarea lui de târgoveț ajuns într-un fotoliu ministerial: are o cunoaștere limitată a sistemului de sănătate detalii AICI, dezvăluind și că Tătaru s-a opus ca Antibiotice să producă Remdesivir, detalii AICI.

Ba chiar speriat de incompetența lui Tătaru care bătea câmpii la televizor cu „trendul crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere, putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima.”, Rafila, după o criză de râs la Mediafax a cerut intervenția Armatei pentru gestionarea vaccinării, ceea ce s-a și întâmplat. Detalii AICI.

PSD-iștii îl contestă pe Tătaru și pentru că a ascuns morții de COVID din statistici ca să pară că România gestionează bine pandemia.
Un alt motiv pentru care PSD nu îl vrea pe Tătaru este că până la vârsta de 50 de ani, Tătaru nu a fost în stare să-și ia examenul de primariat, el fiind doar medic specialist în chirurgie adică la fel ca orice proaspăt absolvent de rezidențiat și care s-a specializat pe operat apendicite, fiind cunoscut în Huși ca „Nelu Apendicită”. În rândul medicilor, acest lucru nu i-ar conferi lui Tătaru o autoritate reală.

Anul trecut, deputații i-au acordat un vot de blam lui Tătaru în principal „pentru eșecurile din administrarea ministerului”, pentru numirile rudelor din județul Vaslui în poziții cheie, dar și pentru că i-a interzis Primarului General de atunci, Gabriela Firea, actuală senatoare PSD, să testeze bucureștenii prin sondaj de anticorpi, studiu demarat de PMB ce „ar fi arătat rata reală de infectare şi nu ar mai fi permis Guvernului să măsluiască raportări oficiale despre evoluţia pandemiei”

Deputaţii PSD au consemnat în moțiune că Nelu Tătaru se ocupă de ‘tunuri’, ‘vânzări de mască fără bon’, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ‘tunuri’, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ”, referindu-se la cumătrul lui Tătaru, Lucian Timofticiuc ajuns fără niciun fel de experiență în domeniul medical din patron de gazetă locală, președinte al Antibiotice Iași. Detalii AICI.

„Aţi vorbit de investiţii în sănătate, dar, de când sunteţi ministru, toate investiţiile în modernizare şi reabilitare, în noi tehnologii medicale, sunt blocate. Tot blocat este şi programul de dotare cu echipamente de radioterapie în sistemul public pentru pacienţii cu cancer. Şapte buncăre sunt finalizate de spitalele autorităţilor locale şi aşteaptă echipamentele de la Ministerul Sănătăţii care nu mai vin. Oare este şi asta o formă de ‘privatizare’ a sănătăţii românilor?”, mai scria PSD în moţiunea simplă.

Este de înțeles de ce PSD-iștii nici nu vor să audă de Tătaru și transmit semnale în presă ca nici măcar Nicolae Ciucă să nu se prezinte cu o asemenea propunere. Însă căile politicii sunt nebănuite și dacă Tătaru promite și livrează pesediștilor cu multiple interese în sănătate, fonduri publice la discreție sigur că aceștia îl vor putea reevalua pe Nelu Apendicită, chirurgul de 50 de ani specializat pe operații de apendicită la Huși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.