DISTRIBUIŢI

Surse politice au declarat pentru ziarul Curentul că în PSD și-au anunțat intenția de a candida la Primăria Sectorului 1 anul acesta un politician cunoscut și un medic celebru în timp ce PNL aruncă în luptă un fost ofițer SRI, apropiat al șefului filialei Ilfov.

Nume grele vehiculate pentru Sectorul 1

Actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand dorește să obțină un nou mandat și are susținerea a trei partide: USR, „Forța Dreptei” condus de Ludovic Orban și PMP condus de Eugen Tomac.

În cursă va intra și Mircea Andrei, susținut de partidul neparlamentar Alternativa Dreaptă, avocat, fost magistrat, profesor și senator, care locuiește de foarte mulți ani în Sectorul 1, unde a și fost activ social de-a lungul anilor. Partidul Alternativa Dreaptă a apărut pentru prima oară în cel mai recent sondaj Sociopol, iar Mircea Andrei ocupă funcția de secretar general. Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Conservatorilor Europeni, președinta Adela Mîrza fiind membră în boardul de conducere al ECR Party alături de Giorgia Meloni, președinta partidului Fratelli D’ Italia cu care a câștigat alegerile.

La PSD, partid care l-a pierdut pe drumul dificil al justiției pe fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache prins că spăla șpăgile primite prin imobile și diamante cumpărate pe numele fostei soții și al menajerei, urmează să se decidă dacă va fi aruncat în luptă fostul premier Victor Ponta, consilier al lui Marcel Ciolacu sau profesorul universitar de la UMF, Adrian Streinu-Cercel, actual senator.

Victor Ponta își dorește cu ardoare o revenire în PSD de unde a dezertat pentru a crea un nou partid PRO-România cu care a reușit în 2019 să obțină două poziții de europarlamentari însă în 2020 nu a mai intrat în Parlament. Dacă PSD nu îi va asigura o poziție eligibilă la oricare din alegeri, în orice formă va candida, Ponta, susținut frenetic de România TV, va prelua din votanții social-democraților.

Necunoscutul George Tuță, aruncat în luptă de PNL e fost ofițer SRI și actual deputat de Ilfov și e complet necunoscut votanților din Sectorul 1.

AUR încă nu și-a lansat vreun candidat însă în Sectorul 1 a obținut un scor de doar 4% în anul 2020 când pe național a reușit un scor electoral de peste 9%.

Așadar lupta va fi strânsă la Sectorul 1, bătălia dându-se între actualul primar, candidatul PSD și experimentatul Mircea Andrei, foarte prezent în teritoriu în ultimul timp.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.