Acasă Politic Taranistii au pus -Ochiul- pe Palatul Victoria

Taranistii au pus -Ochiul- pe Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

Sambata, Piata Revolutiei a fost martora mitingului PNTCD impotriva coruptiei si saraciei. Veniti cu mic, cu mare, din toate colturile tarii, taranistii au suportat cu stoicism caldura si au hotarat sa lupte, tot cu stoicism, impotriva situatiei in care se afla… tara. Pe acorduri de chitara, liderii partidului au analizat la grame si mililitri cosul zilnic al cetateanului si au dezvaluit ca au solutii alternative concrete.

Zi-le tu, Ciorbea!

Sub soarele bucurestean, peste 4.000 de taranisti s-au unit sub drapele si pancarte -in cea mai importanta actiune de protest din ultimii doi ani-, dupa cum a tinut sa precizeze liderul taranist, Victor Ciorbea. Majoritatea participantilor, desi erau dupa un drum lung cu autocarul, au avut puterea sa aplaude si sa sustina declaratia de razboi impotriva coruptiei.

Presedintele Ciorbea a facut o demonstratie matematica a situatiei cetateanului. -Ar trebui, conform calculelor, sa se multumeasca cu 7,78 ml de lapte, 7,78% g carne si o jumatate de ou pe zi-, spre deosebire de perioada guvernarii taraniste, -cand tot romanul avea paine pe masa-. Solutia a fost de la sine inteleasa si aplaudata: -Vom reveni la putere!-. Printre pancarte, era una care milita pentru -salvarea- OTV-ului. -Ne vom bate pentru libertatea presei si pentru dreptul la informare-, a venit, prompt, replica mai-marelui taranist. Avand in fata ochilor tricouri cu sloganul -Spune-le ca nu mai poti-, liderul PNTCD a initiat campania de strangere a semnaturilor pentru legea controlului averilor demnitarilor si functionarilor publici. Si cum -famelia- e mare, remuneratia… si ea, taranistii propun sa fie verificate si rudele pana la cele de gradul al patrulea. Discursul s-a incheiat cu slagarele Pietei Universitatii, salutate entuziast si din mers de catre publicul care pleca spre o alta piata, a Victoriei.

Cat de lung e drumul Guvernului?

Mitingul a continuat cu un mars spre sediul Guvernului. Cum insa taranistii au plecat din Piata Revolutiei in jurul orei 13.15, iar autorizatia expira la ora 14.00, marsul a fost fortat… de imprejurari. Daca prima oara le-a trebuit sase ani sa ajunga din Piata (Universitatii) la -Putere-, acum liderii au avut nevoie doar de 45 de minute! Pe drum, demonstrantii le-au atras atentia locuitorilor: -Nu stati la balcoane, ca muriti de foame!-. Pentru conducatorii tarii, mesajele au fost inspirate din folclor, dar si din actiunile acestora. Pentru ca mitingul a fost impotriva coruptiei, taranistii au adaptat o bine cunoscuta zicala si au facut, pe o pancarta, portretul politicianului de ieri… de azi…-Coruptu*, daca nu e si fudul, nu-i corupt destul-. Ei au aratat ca stiu cum sta treaba, ca -unde-i spaga, nu-i tocmeala- si au sustinut cele scrise strigand -Hotii- si -Jos mafia!-. Nici programul -Laptele si cornul- nu a fost uitat; acesta este, in viziune taranista, -Laptele si contul-. Ajuns la Palatul Victoria, in aplauzele pline de speranta ale sustinatorilor, Ciorbea a retrait momentul urcarii scarilor guvernamentale si a intrat pentru a se intalni cu secretarul general al Executivului, Serban Mihailescu, caruia i-a remis un memoriu privind necesitatea legii controlului averilor demnitarilor si functionarilor publici.

Membrii partidului, ramasi sa-l sustina pe presedinte de afara, au dat dovada de unitate, unii stand hotarati (si nostalgici) in fata Palatului, altii rostind discursuri in fata statiei de metrou de la Victoria, iar cei coplesiti de intensitatea momentului au luat drumul autocarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.