Home Politic Traseistul Ciuhodaru promite medicilor bunăstare și desființarea feudelor

Traseistul Ciuhodaru promite medicilor bunăstare și desființarea feudelor

DISTRIBUIŢI

Deputatul traseist Tudor Ciuhodaru, fost PC, PSD, PP-DD, PND, actual UNPR, și-a depus candidatura la președinția Colegiului Medicilor din România.

Ciuhodaru le propune colegilor de breaslă să „aleagă acțiunea” pentru condiții de muncă adecvate, salarizare corespunzătoare și „desființarea feudelor baronilor din sănătate”. Ciuhodaru vrea profesionalizarea conducerii Colegiului, „asigurarea sprijinului pentru toți medicii supuși pe nedrept oprobiului public, decizii luate transparent și democratic”.

În 2011 managerul spitalului ieşean, Vladimir Poroch, după cum am arătat AICI,  îl acuza pe Ciuhodaru că preţ de 151 de zile lucrătoare, în perioada mai 2009-noiembrie 2010, ar fi muncit simultan 8 ore la Iași și 8 ore la București.

Astăzi Ciuhodaru se simte cel mai bun: „E momentul să acționăm împreună pentru bunăstarea acestei profesii. Timp de zece ani nu s-a întâmplat nimic. Nimic bun, ca să fiu mai precis, că rele sunt destule. Sunt convins că toți medicii s-au săturat vorbe și de promisiuni. Acum pot alege acțiunea. Am cunoștintele, experiența și voința necesară pentru a acționa. Am dovedit acest lucru de fiecare dată. E momentul să ne concentrăm pe locurile noastre de muncă și pe drepturile noastre ! E momentul să punem presiune și să fim respectați de guvernanți ! E momentul ca această organizație să fie mai mult decât alt încasator de taxe sau un instrument coercitiv”, a declarat într-un comunicat de presă dr. Tudor Ciuhodaru.

El și-a propus trei obiective: condiții de muncă adecvate, salarizare corespunzătoare și „desființarea feudelor baronilor din sănătate”.

„Cum le voi realiza? Am inițiat deja demersurile legislative ce rezolvă aceste obiective prin alocarea a cel puțin 6% din PIB sănătății, salarizarea medicilor similară cu a demnitarilor, o nouă încadrare Juridică-ultraj—a agresiunii medicilor, plata tuturor gărzilor rezidenților indiferent de an, mutarea responsabilității malpraxisului de pe medic pe angajator și societatea de asigurări și o nouă lege a sănătății ce include criterii clare de promovare a celor competenți. Ele trebuie susținute prin profesionalizarea conducerii Colegiului, asigurarea sprijinului pentru toți medicii supuși pe nedrept oprobiului public, decizii luate transparent și democratic”, a mai spus Ciuhodaru.

Alegerile vor avea loc pe 29, 30 noiembrie și 1 decembrie 2015. Medicii specialiști pot vota având certificat de membru iar rezidenții în baza adeverinței de salariat de la angajator.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.