Acasă Politic Udrea lovește din nou Constituția României

Udrea lovește din nou Constituția României

DISTRIBUIȚI

De când DNA a percheziționat domiciliul lui Cocoș, Udrea parcă a înnebunit: ieri a declarat că va „da o lege, în Parlament, pentru ca totul trebuie să fie legal” pentru naționalizarea unor privatizări eșuate. Doar că președintele României, conform art.74 din Constituție nu are drept la inițiativă legislativă.
Azi, Udrea lovește din nou: „Voi face referendum pentru desființarea parlamentului actual și votarea unui parlament cu 300 de parlamentari. Pentru a dizolva parlamentul, președintele are două pârghii: fie nu-i trece guvernul de două, fie situația pe care eu o văd mai degrabă probabilă: voi declanșa un referendum în care să întreb populația dacă vrea să continue încă doi ani cu acest parlament sau vrea un legislativ cu 300 de parlamentari, oameni care să fie aleși în noua configurație a puterii” a declarat Udrea la Adevărul live.

Nu e drăguță? E evident că a lipsit la toate orele de drept constituțional de la particulara pe care a absolvit-o. Dar e înconjurată de atâția intelectuali: Vișan, Petrescu, Ruxandra Dragomir, Vlaston. De ce nu-i întreabă pe ei? Că uite ce zice Constituția României în ce condiții se poate dizolva Parlamentul.

ARTICOLUL 89

Dizolvarea Parlamentului

(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Sperăm să nu o interzică CNA-ul pentru aberații că ne distrăm așa bine cu ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.